Isabella Löwengrip om krisen: "Börjat tvivla på mig själv”

Isabella Löwengrip hemma i sitt hus på Lidingö

De senaste veckorna har varit tuffa för entreprenören och influencern Isabella Löwengrip, som nu talar ut om krisen som förändrat mer eller mindre hela hennes vardag. Hör hennes egna ord här!
06 november, 2019

Sedan i början av oktober har Isabella Löwengrip varit öppen med att hon går igenom en tuff tid, både privat och arbetsmässigt, något som kom som en chock för många av hennes följare. Bara månader tidigare hade hon nämligen sagt hej då till Sverige – för att i stället satsa på en storslagen etablering i USA.

På bloggen berättade Isabella om sitt nya lyxiga kontor på Manhattan, och hennes stora lägenhet på Upper east side. Men innan hon hann flytta dit kom kraschen som fick planerna att gå i kras. Isabella hade tagit alldeles för stora risker och vara nära att gå i konkurs.

”Vi tar inga mer risker, hade skutan inte vänts och vi inte agerat hade allt mitt kapital ätits upp och till slut hade vi gått i konkurs”, skrev hon bland annat på bloggen i början av oktober.

Har börjat tvivla på sig själv

Sedan Isabella gick ut med att hon befinner sig i en kris har hon hållit ganska låg profil. Bortsett från ett par känslosamma inlägg på bloggen har hon inte uttalat sig om situationen – fram till nu.

I en länge intervju med Expressen valde hon att tala ut om det som hänt, och ge sin syn på situationen.

– Jag är ofta ganska samlad av mig som person. Men det här har varit den största livskris jag gått igenom. Det har varit extremt jobbigt och framför allt har jag börjat tvivla på mig själv som företagare och förebild, säger hon bland annat, och fortsätter:

– Vad kan jag egentligen, vad är jag duktig på? Man är ju människa innerst och till slut inser jag att jag har varit en kvinna med stora idéer och drömmar. Men jag tog samtidigt lite för mycket risk och nu tvingas jag backa. Sedan faller allt. Och nu har jag sålt mitt hus, det är mycket känslor kring det.

Isabella berättar vidare att hon fortfarande drömmer om att bygga ett skönhetsimperium likt Estée Lauder och bli en av världens ledande företagskvinnor – men att hon förstår att det kommer ta lite längre tid än planerat. Hon förklarar också att hon är medveten om att målet att bli världens mäktigaste kvinna sticker i folks ögon, och att hon känner av att många är skadeglada just nu.

Tuffaste beslutet: Säga upp personal

De som följer Isabella i sociala medier har fått se hur hon lever ett extravagant liv med ett stort team av personal. Därtill reser hon ofta privatplan och åker på lyxiga semestrar.

När det började svaja kring Isabella ställde många sig frågande till om hon levt på andras pengar för att kunna finansiera sitt dyra leverne, men det ryktet dementerar hon i intervjun. I samband med att företaget vara nära konkurs valde hon dock att säga upp personal, och i ett nytt blogginlägg förklarar hon att det beslutet har varit absolut tuffast att ta.

”Majoriteten av mina anställda i Löwengrip Invest har behövt gå. Att ta det beslutet är bland det tuffaste jag varit med om. Ännu tuffare har det varit att sitta öga mot öga och behöva meddela att de måste sluta. Mitt team har jobbat väldigt tajt med mig de senaste åren, de har blivit som en andra familj eftersom några av de har jobbat på hemmaplan samt rest med mig över hela världen. Jag känner en förtvivlan över att jag har svikit gänget och inte lyckas ro i hamn allt vi har i sikte”, skriver hon bland annat i inlägget.

Ser sig själv som en vanlig småbarnsmamma

Att Isabella tvingats säga upp personal innebär att hon nu måste ta hand om sådant som hon tidigare lejt ut, däribland handla och laga mat samt tvätta. I intervjun med Expressen säger hon att hon numera ”lever som en helt vanlig småbarnsmamma”, men att det inte gör någonting. Tvärtom.

– Till slut sitter man där och har hjälp med allt hemma. Det finns inte så mycket att göra längre. När arbetstimmarna är klara så märker man hur ensamt det blir. Det kan jag märka i dag när vardagen ser lite annorlunda ut. Det finns något rofyllt i att själv få slänga in tvätten, åka förbi mataffären, stå och steka något på spisen med barnen. Det finns något som gör en lugn och harmonisk i det. Men jag var tvungen att gå igenom något tungt för att inse att det var så, säger hon i intervjun.

Foto: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT

Läs mer:

Isabella Löwengrip bekräftar relationen med miljardären Erik

Isabella Löwengrip: ”Det gör ont när drömmar går i kras”

Isabella Löwengrip säljer sin lyxvila – här är alla bilder