Isabella Löwengrip om inställda USA-satsningen: ”Det gör ont när drömmar krossas”

Isabella Löwengrip

Den tänkta satsningen i USA blev inte av. Nu skriver Isabella Löwengrip om sorgen över planen som gick i stöpet. Hon beskriver själv hur det känns som att hon ”får gå tillbaka till start”.
25 oktober, 2019

Isabella Löwengrip var en en av årets sommarpratare. På den traditionsenliga presskonferensen där alla sommarvärdar presenteras meddelade hon att sommarpratet skulle bli hennes sista mediala framträdande i Sverige. Anledningen var att hon skulle lämna Sverige för att bygga verksamhet i USA, även om hon fortfarande skulle bo kvar i Sverige halva tiden.

På bloggen visade hon upp sin lägenhet belägen i New York, en våning i det lyxiga området Upper East side. Hon har även berättat att hennes visum dröjt, men att hon haft en anställd som bott i lägenheten under tiden för att förbereda så mycket som möjligt med det amerikanska bolaget.

Isabella Löwengrip sommarpratare 2019

Isabella Löwengrip sommarpratade i år. Foto: TT

Har tvingats dra i handbromsen

Det hela har dock inte gått som planerat. I början av hösten gick Isabella Löwengrip ut och berättade att ”allt gick fel”, som hon själv beskriver det.

”Nu i september insåg jag att sparkapitalet började tömmas i en för hög hastighet till alla projekt vi hade påbörjat och jag och min VD Gustav bestämde oss för att dra i handbromsen”, skrev hon i början av oktober.

Planen nu är att dra ner på alla kostnader och gå på sparlåga, meddelande hon i samma inlägg.

En del av åtgärderna innebär att satsningen i USA inte kommer att bli av.

Sörjer inställda USA-satsningen

I ett nytt inlägg på bloggen skriver Isabella att mycket av den sorg hon går igenom just nu har med USA att göra.

”Jag såg min resa i Sverige som ett långt långt marathon-lopp där jag precis hade kommit i mål med sommarpratet som sista mediala medverkan och nu äntligen skulle jag få lugn och ro och en plats att börja om på och vara helt anonym. I alla fall på halvtid. Jag blev offentlig som tonåring i Sverige och har varit i ljuset i halva mitt liv. Jag behövde och längtade efter en nystart. Nu blev det inte så och jag ”får gå tillbaka till start”. Jag fixar det såklart men det är inte vad jag ville så det tar tid att gå vidare från. Det gör ont när drömmar krossas”.

Isabella Löwengrip hus Lidingö

Isabella Löwengrip i sitt hus på Lidingö. Foto: TT

Säljer sin lyxvilla på Lidingö

I dagarna lades även hennes hus ut till försäljning. Den arkitektritade villan ligger vid Elfvik ute på Lidingö. Huset byggdes för två år sedan och har totalt nio rum.

Mäklarannonsen visar inget pris, men Isabella Löwengrip ska, enligt ett eget blogginlägg, ha betalat närmare 30 miljoner kronor för bostaden.

Isabella själv har inte kommenterat försäljningen av huset efter att annonsen kom ut. Hon har däremot tidigare bloggat om att hon inte skulle ha några problem att ”byta bostad och börja om”.

LÄS MER:

Isabella Löwengrip säljer sin lyxvilla – se alla bilder här

Isabella Löwengrip: ”Min värsta tid i min karriär hittills”

Isabella Löwengrip om svackan i karriären: ”Fruktansvärt läskigt”