Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Ingen vill köpa Harry Potters första hem – varför?

30 dec, 2019 
AvNina Nyström
The De Vere House Harry Potter
Det är supercharmigt och ett av Storbrittaniens mest värdefulla kulturhistoriska hus. Det är också känt som Harry Potters första hem i Harry Potter och dödsrelikerna. Men ingen vill bo där – varför? Säljarna befarar en förbannelse.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Med tanke på hur många Harry Potter-fans det finns borde ju någon tycka att det är coolt (och värt pengarna) att få kalla huset där Harry Potter enligt historien föddes för sitt? Men nope… Och inte heller mindre Harry Potter-begeistrade köpare vill slå till på det charmiga gamla huset med anor från 1400-talet.

Varför? Nu har det gått så långt att säljarna till och med börjar undra om det vilar en förbannelse över huset…

En Harry Pottervärld – på riktigt

Huset, som går under namnet The De Vere House i mugglarvärlden, ligger i Lavenham i Suffolk i sydöstra England och har kulturhistoriskt värde i klass med Westminster Palace och Tower Bridge.

Huset har tidigare använts som bed and breakfast, men efter att ha varit stängt under en period har det öppnat igen för uthyrning via Airbnb, och ger Harry Potter-fans chans att övernatta i en omgivning som ser ut att vara hämtad från de åtta filmerna. 

Sovrum i The De Vere House
Hogwarts-inspirerade himmelssängar.
Matsal i De Vere House
Hela huset andas Harry Potter, fast familjen inte ens visste att huset var med i filmen.

I huset bor just nu Jane och Tony Ranzetta, som under åren fått frekventa besök från Harry Potter-fans. Men nu vill de flytta vidare, och husets kändisstatus verkar vara till mer besvär än nytta. I hela två och ett halv år har de försökt sälja utan framgång. 

Annons

Även andra scener ur Harry Potter och dödsrelikerna har spelats in i Lavenham, närmare bestämt de från Godrics Hollow. I övrigt är Lavenham en ganska sömnig stad, vilket paret Ranzetta tror bidrar till försäljningssvårigheterna. Vill man dra sig tillbaka och få lugn och ro vill man ju inte ”bo som i en guldfiskskål” menar de.

The de vere house
Huset drar till sig en stadig ström av Harry Potter-fans – men ingen vill bo där.

Visste inte att huset var med i filmen

Till saken hör att familjen Ranzetta var helt ovetande om att huset skulle vara med i storfilmen  – tills dess att de såg filmen på bio! Man behöver nämligen inte be om lov för att filma utsidan, vilket filmteamet inte heller hade gjort.

Annons

”De var helt bisarrt” säger Tony Ranzetta till Daily Mail.

Har du inte heller råd, eller lust, att slå till på The De Vere House, kostar det 1800 kronor natten att ta del av Harry Potter-känslan. Men är du köpsugen är det bra läge just nu. Utgångspriset har sänkts från 995,000 pund – motsvarande drygt 12,1 miljoner kronor – till 950,000 pund – drygt 11,6 miljoner kronor. Och så får du ju hoppas att den där förbannelsen inte är sann.

Källa: Daily Mail

Bild: Daily Mail och Airbnb

Läs mer:

Semestra i huset där Harry Potter föddes

Grattis alla mugglare! Nu har det öppnat ett Harry Potter-café

Studie: Barn som läser Harry Potter blir bättre människor

Annons