I dag släpps Katy Perrys nya album – ELLE mötte henne i Stockholm

I dag släpps Katy Perrys nya album – ELLE mötte henne i Stockholm

I förra veckan var Katy Perry på besök i Stockholm. ELLE lyckades få ett möte med världsartisten.
09 juni, 2017

I dag, den 9 juni, släpper världsstjärnan Katy Perry sitt nya studioalbum Witness.

Albumet innehåller, bland annat, singlarna Chained To The Rhythm, Bon Appétit och nya låten Swish Swish. Den nya plattan är en orgie i namnkunniga producenter och låtskrivare, Katy har jobbat med både Max Martin, Shellback, Duke Dumont, Oscar Holter, Migos, Skip Marley och Nicki Minaj.

I förra veckan fick ELLE en exklusiv, ja, ganska i alla fall, förhandslyssning på sex av låtarna, då Katy besökte Sverige.

LÄS OCKSÅ: KATY PERRYS KRYPTISKA MEDDELANDE TILL SVENSKARNA

Katy Perrys Stockholmsvisit skedde i största hemlighet. Plötsligt var hon liksom bara här, redo att spela upp några av det kommande albumets låtar för en samlad presskår och en handfull influencers. En perfekt summering av hur det hela gick till finns här, sammanfattad av Aftonbladets Markus Larsson.

ELLE var, som sagt, också på plats i samma skivbolagsrum som stjärnan, och fick, precis som Markus Larsson, ta en selfie.

Så – vad finns det att tillägga? Inget egentligen kanske. Vad tar man med sig efter att ha träffat Katy, en artist som sedan debuten har haft nio singlar #1:a på Billboard Hot 100 och gjort hits som Firework, Roar, I Kissed A Girl, California Gurls, Teenage Dream och Dark Horse?

Jo, det finns några saker man tänker på. Vad?

  1. Hennes utseende (eftersom utseende är allt… OBS! Skoj – och lite allvar tyvärr). Katy är klädd i rutigt från Marni och bär matchande ärmlös klänning och vid byxa från höst- och vinterkollektionen 2017. Det slår mig också att hon är betydligt längre än vad jag är (jag är visserligen en kortis på 162 centimeter). Hennes längd är en överraskning, eftersom de flesta stjärnor ofta är så mycket kortare än man tror. Hon har även perfekt hår, perfekt smink och är perfekt, precis lagom, trevlig.
  2. Hon gillar superhög volym. Kalla mig grandma men när hon spelar sina låtar gör hon det EXTREMT högt.
  3. Den nya skivan känns VÄLDIGT heartbroken. Speciellt låten Save as draft, är supersad. VEM HAR GJORT HENNE SÅ LEDSEN? Ja, det är allt jag kan tänka på. Är det Orlando Bloom, är det fortfarande den här Russel Brand? Är det John Mayer (med tanke på vilken superlåt Taylor Swift gjorde om uppbrottet med John så kan man nästan hoppas att det är han…)?
  4. Hon frågar hur man säger ordet ”sardiner” på svenska (eftersom hon tycker att vi journalister och influencers sitter så trångt på skivbolaget). Per Sinding Larsen svarar henne. Och ni som vet ni vet – men till er andra: PSL pratar alltså skånska. Således lär sig Katy Perry uttala det svenska ordet sardiner med skånsk dialekt. Kanske inte STOR humor, men lite humor.
  5. Är hon cool? Eller är hon inte cool? Vad ska man tycka om Katy Perry, egentligen? På internet säger någon att hon inte är schysst när hon gör låtar som I Kissed A Girl och Ur So Gay. Andra menar att hon är supervarm och älskvärd (dokumentären om henne är särskilt hyllad). Hon har gjort en märklig dans i Saturday Night Live och någon skriver att hon är lite fånig. Jag tycker hon är frän. Även om hon kanske var fränast stilmässigt för nåra år sedan.

Ja, så hur blev då selfien? Ja, den blev som den ju BLIR. Lite märklig. Som hela vårt möte.

Vill du också se Katy Perry irl? Nu kan du! Den 10 juni 2018 kommer hon till Stockholm för en konsert i Ericsson Globe. Biljetterna släpps i dag.

Foto IBL/Universal.