Hurra! Succéserien Skam blir bokserie – då släpps den

24 sep, 2018 
AvEmma Castman
Succéserien Skam bli bokserie och första boken släpps i december 2018
Hur mycket har du saknat Skam? Gissningsvis mycket, väldigt mycket. Men nu är det dags att sluta deppa. Succén ska nämligen bli bokserie – och innehållet kommer att överraska. Vi lovar!
Annons

I december 2016 kom den norska succéserien Skam till Sverige. Under fyra säsonger fick vi bland annat följa Eva, Noora, Sana, Vilde, Isak, Even och Jonas under deras tid på gymnasieskolan Hartvig Nissen i Oslo. Från skolkorridorerna till hemmafesterna. Genom vänskapsrelationer, kärlek och plugg – fylla, sex och bråk.

Ja, den enkla – men extremt beroendeframkallande – serien tog oss verkligen med storm. Men trots det var skaparen, Julie Andem, tydlig med att det inte skulle bli en femte säsong av serien. Till tittarnas besvikelse sändes det sista avsnittet därför i april förra året och för många fans har saknaden varit stor sedan dess.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Men det är dags att sluta deppa – Skam ska nämligen bli bokserie. Bäst av allt? Den första svenska boken kommer redan i början på december i år. Med andra ord perfekt till julafton!

Böckerna om Skam bjuder på bortklippt material

”Det är en del saker jag har glömt, och vissa saker som är pinsamma. Men det var roligt att läsa manuset nu, tre år efter att det skrevs. När jag fick se böckerna blev jag stolt”, säger Julie Andem i ett pressmeddelande från bokförlaget Mondial.

Annons

Totalt kommer fyra böcker, en för varje säsong, och i den första boken får vi följa Eva när hon börjar gymnasiet – en turbulent tid fylld av kärlek, förräderi och brutna vänskapsband – och den nya vänskapen som hon finner i Noora, Chris, Vilde och Sana. Ja, alla inbitna Skamfantaster känner igen historien, men även om du sträckkollat på alla avsnitt från serien mer än tjugo gånger kommer böckarna överraska dig. De innehåller nämligen material som aldrig tidigare publicerats, scener som aldrig spelats in, bortklippta repliker och anteckningar och skisser från författaren. Spännande, eller hur?

De tre andra böckerna släpps löpande under 2019.

Foto: NRK

Annons
Innehåller annonslänkar