House of the dragon – här är första bilderna och då är det premiär

House of the dragon och Targaryen.

Var god spana in de första bilderna från nya Game of thrones-uppföljaren House of the dragon som kommer skildra historien om familjen Targaryen.
06 maj, 2021
1:13

Efter reklamen: Isig och eldig Game of Thrones-drinkar

(1:13)

Slå på ljud

Nu har streamingsajten HBO bekräftat att man börjat arbetet med nya Game of thrones-uppföljaren House of the dragon, och kamerorna rullar. Den nya fantasy-dramaserien kommer följa händelserna 300 år före det vi fått ta del av i långköraren Game of thrones, och skildrar då huset Targaryen. Planerad premiär på HBO är 2022.

House of the Dragon är baserad på George R.R. Martins bok Fire & Blood.

Första bilderna från House of the Dragon

I samband med att nyheten om att arbetet är igång, och att man börjat spela in serien släppte HBO även lite bilder på de nya talangerna. Och inte bara får vi en skymt av de nya nunorna, utan även lite närmare info om vad som komma skall!

Karaktärerna Alicent Hightower & Otto Hightower

Otto Hightower (Rhys Ifans) är känd som ”The Hand of the King” och tjänar troget både kung och rike. Enligt Otto är det kungens bror Daemon (och även arvtagaren till tronen) som är det största hotet mot kungariket. Otto Hightowers dotter Alicent (Olivia Cooke) växte upp i The Red Keep och är inte bara vacker och full av nåd – hon har en skarp politisk känsla. Hon håller sig nära kungen och hans inre cirkel.

Olivia Cooke som Alicent Hightower och Rhys Ifans som Otto Hightower.

Olivia Cooke som Alicent Hightower och Rhys Ifans som Otto Hightower.

Prins Daemon Targaryen & prinsessan Rhaenyra Targaryen

Prins Daemon Targaryen (Matt Smith) är kung Viserys lillebror och även tronarvinge, och han är en av rikets mest begåvade drakryttare och en enastående krigare. Och HBO meddelar att ”Det sägs att när en Targaryen föds, kastar gudarna ett mynt i luften…”, vilket nog anspelar på att så många inom familjen förlorar förståndet i sin jakt på makt.

Sen har vi ju även prinsessan Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) som är kungens förstfödda barn. Prinsessan Rhaenyra Targaryen är av rent valyriskt blod och precis som sin farbror Daemon är hon en briljant drakryttare.

”Många kommer att säga att Rhaenyra föddes med allt … men hon föddes inte som man...”, skriver HBO och hintar om att hon är lite sugen på tronen.

Emma D'Arcy som prinsessan Rhaenyra Targaryen och Matt Smith som prins Daemon Targaryen.

Emma D'Arcy som prinsessan Rhaenyra Targaryen och Matt Smith som prins Daemon Targaryen.

Lord Corlys Velaryon aka The Sea Snake

Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint) som även går under smeknamnet The Sea Snake tillhör familjen Velaryon, och har en valyrisk blodlinje som sträcker sig lika långt bak som hos Targaryen-familjen.

”Som The Sea Snake är Lord Corlys den största nautiska äventyraren i Westeros historia”, meddelar HBO.

Lord Corlys Velaryon kommer från en stark familj som har mer cash än familjen Lannister, och inte bara det! Familjen har den största flottan i världen.

Steve Toussaint som Lord Corlys Velaryon/The Sea Snake

Steve Toussaint som Lord Corlys Velaryon även kallad The Sea Snake.

Foto: TT