Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

House of Gucci: Rör upp starka känslor hos både tittare och familjen Gucci

25 nov, 2021 
AvNina Nyström
Familjen Gucci
Den verklighetsbaserade filmen om mordet på Maurizio Gucci, med Lady Gaga och Adam Driver i huvudrollerna, har orsakat en del drama. Här är några av de största snackisarna kring filmen.
Annons
6 saker du vill veta om storfilmen House of GucciBrand logo
6 saker du vill veta om storfilmen House of Gucci

House of Gucci är en film som har många olika krokar ute för att bli en riktig storfilm. Förutom att ha Lady Gaga i en av huvudrollerna, handlar den om släktfejd, mode– och mord. Att den dessutom speglar ett ultraglamouröst Italien under 70- 80- och 90-talet gör biopubliken än mer nyfiken.

Det har pratats mycket om såväl den storslagna miljön som hur skådespelarna tar sig an porträtteringen av den ikoniska familjen Gucci – och den har fått både ris och ros. Här är några av sakerna det pratats mest om.

Annons

Jared Letos totala förvandling

När trailern till filmen släpptes var det nog många som missade att det var Jared Leto som spelade rollen som Paolo Gucci. Och de som insåg det tappade hakan helt. Med skicklig sminkning och dräkt förvandlades han till den halvt skallige, halvt långhårige Paolo.

Hela proceduren ska ha tagit sex timmar och den 49-årige skådespelaren (som de facto är hyfsat jämnårig med Paolo i stora delar av filmen) säger att han även fick träna in ett nytt sätt att gå, prata, dansa och sjunga inför rollen. ”Jag har stor respekt för Paolo Gucci och är väldigt tacksam över att ha fått möjligheten att kliva i ett par Gucciloafers."

Familjen Guccis reaktioner på porträtteringen i filmen

Paolo Gucci till väster och Jared Leto nästintill oigenkännlig i rollen till höger.
Paolo Gucci till väster och Jared Leto nästintill oigenkännlig i rollen till höger.

Patrizia Gucci, barnbarnsbarn till Guccio Gucci, skräder inte sina ord om vad familjen tycker om Letos porträttering av den exentriska, flintskalliga hackkycklingen Paolo.

Annons

”Fruktansvärt. Jag blir kränkt när jag ser honom som Paolo. Och jag pratar för hela släkten när jag säger det här. De själ vår identitet för att tjäna pengar i Hollywood.”

Aldo Gucci till vänster och Al Pacino i rollen till höger.
Aldo Gucci till vänster och Al Pacino i rollen till höger.

Hon är också kränkt av valet av Al Pacino som Aldo Gucci. ”Han var en elegant och stilig man, men i filmen är han ful, tjock och har stora polisonger. Det är pinsamt, han ser inte alls ut som Aldo."

Patrizia Reggianis ilska mot Lady Gaga

Verklighetens Patrizia Reggiani till vänster, Lady Gaga i rollen till höger
Verklighetens Patrizia Reggiani till vänster, Lady Gaga i rollen till höger

Även självaste Patrizia Reggiani har tidigare uttalat sig om Lady Gagas tolkning av henne i House of Gucci.

Annons

– Jag är ganska irriterad över att Lady Gaga ska spela mig i den nya Ridley Scott-filmen utan att ha haft en tanke eller känsla för att komma och träffa mig, har hon sagt.

– Det är inte en ekonomisk fråga. Jag kommer inte få en krona från filmen. Det handlar om sunt förnuft och respekt, fortsätter hon.

Lady Gaga själv försvarar sig med att hon inte vill träffa Reggiani i verkligheten.

– Jag tycker det hon gjorde var fel.

Filmen har Sverigepremiär 26 november.

Foto: TT

Annons