Allt om filmen House of Gucci med Lady Gaga och Adam Driver

House of Gucci med Adam Driver och Lady Gaga

House of Gucci är den kommande storfilmen som berättar den verkliga historien om mordet på modemogulen Maurizio Gucci. Här är allt du behöver veta om thrillern med Adam Driver och Lady Gaga i huvudrollerna!
10 mars, 2021
Slå på ljud
Slå på ljud

Fansen blev lyriska när Lady Gaga tidigare i år publicerade den första bilden från regissören Ridley Scotts nya mordmysterium House of Gucci där hon spelar mot hyllade Adam Driver. Och modeintresserade världen runt jublar över skådespelarnas 80-talsinspirerade, alpina looks. Men vad är egentligen House of Gucci för film – och när har den premiär? Lugn, ELLE berättar allt om filmen vi längtar lite extra efter!

Vi fick den första riktiga inblicken i filmen när A star is born-stjärnan postade en bild på sin Instagram. Som bildtext skrev hon Signore e Signora Gucci #HouseOfGucci – vilket översatt betyder herr och fru Gucci.

Det handlar House of Gucci om

House of Gucci är en kommande film baserad på en bok med samma namn av författaren Sara Gay Forden – som berättar den riktiga historien om en av världens mest mäktiga modefamiljer. Och mer specifik mordet på Maurizio Gucci som i filmen kommer porträtteras av Adam Driver. Lady Gaga spelar Mr Guccis fru Patrizia Reggiani som senare kom att dömas för mordet på sin make – efter att han planerat att lämna henne för en yngre kvinna. Patrizia Reggiani satt 18 år i fängelse för mordet och släpptes 2016 efter att hon avtjänat sitt straff.

Adam Driver och Lady Gaga är inte de enda kändisarna som kommer synas på stora duken i House of Gucci. Även Jared Leto och Al Pacino kommer ha roller i storfilmen.

Då har House of Gucci svensk premiär

Mediaföretaget MGM, som äger rättigheterna till filmen, har tidigare sagt att filmen förväntas att ha premiär i slutet av 2021. Och så blir det. House of Gucci har amerikansk premiär den 24 november. Och enligt SF blir det svensk premiär bara två dagar senare, alltså den 26 november 2021.

Se bilderna från inspelningen av House of Gucci

Foto: TT