ELLE reagerar på avsnitt 1 av Hotell Romantik

Hotell Romantik

Det finns en ny dejtingserie i stan! Hotell Romantik bjuder på kärleks-tv med åldringar, och vi har såklart tittat. ELLEs Helle Schunnesson reagerar på första avsnittet av Hotell Romantik. OBS! Spoilervarning.
09 januari, 2023

I Hotell Romantik flyttar typ 30 gamlingar (eller som de säger, “65-plussare”) in i ett Schweiziskt alphotell med förhoppningen om att träffa en partner. De är på jakt efter kärlek, och enligt egen utsago förväntansfulla “så in i baljan” – och jag med!

Att vi idag är besatta av dejting-tv är ett faktum, både streamingtjänster och public service pumpar ut varianter där det dejtas (naket! utan att se varandra! med autism!) med varierande kvalité. Med några få undantag har programmen dock en gemensam nämnare: Deltagarna är unga och heta. I flera av dem verkar det också som att deltagarna har större ambitioner att bli kända än att faktiskt träffa någon.

Så vad händer då när massa rynkiga 100-åringar ska åka på kärleksresort och dejta 24/7 (helt ärligt hur länge orkar gamla ens vara vakna på kvällarna)? Well let me tell you: Magi.

Spänn fast dig och se första avsnittet nu (och förbered dig på en hel del skrynklig PDA), när du är redo kommer här en recap. OBS! Spoilers ahead.

"Hjärtat har inga rynkor"

Första avsnittet är alltid mest att man ska etablera formatet och lära känna deltagarna, så det händer inte så dramat har inte riktigt kommit igång än. Men det är otroligt roligt att höra vad det äldre gardet har för krav och preferenser, Tino, 67 berättar (medan han står i duschen) att han hoppas på att träffa någon med “långt hår och schysst ekonomi”. Sign me up!

Viktigt att göra sig fin när man ska träffa tjejer.

Nej, men helt seriöst, att höra de här personerna beskriva vem de är och vad de är ute efter är så befriande och inspirerande. De är liksom helt oförställda? De känner sig ensamma, de längtar efter partnerskap och kärlek, de vill ha någon att dela livet och vardagen med. Varenda tinder-bio med kravlistor och cool sarkasm känns plötsligt så jävla töntigt. Börjar typ böla över hur fint det är med någon som rakt upp och ner är så: Jag längtar efter att älska och bli älskad :’).

Otti kan du läsa en bok om anknytning.

“Otti och Lars stressar mig”, säger reseledare Erik och jag är beredd att hålla med. Typ minut ett i programmt säger Otti att hon inte ska gå efter vem hon blir kåt på, för det har aldrig lett henne rätt tidigare. Och sen en minut senare när hon har träffat gubbarna säger hon att där är minsann ingen hon tänder på och hon är besviken. Du måste ju ge dem en chans Otti!!! Hon säger också att hon tyvärr anammat lite av mäns syn på kvinnor, alltså jag parafraserar men hon säger typ att hon blivit en fuckboy. And I relate!!! Man säger ju att man stör sig på det i andra som man stör sig på i sig själv. Och jag tror jag känner igen mig i något i Otti, man bara kör på som en bulldozer och bestämmer sig direkt för att här finns ingen för mig, men man möter faktiskt ingen. Jag hoppas Otti vågar vara lite sårbar under den här resan.

"Romantik i kubik"

Sen känns det plötsligt som vi är på något jävla tantraläger när det är MASSAGE på menyn. Herrarna ska massera damerna, och det hålls INTE igen. Tore (som verkar vara en riktig progg-daddy) masserar underbara Merja. Det blir, som Merja själv säger, i det ekivokaste laget. Men de har även ett fint samtal om skönhet. Merja säger att det enda som får henne att se gammal ut är hennes rynkor, och Tore säger att det är det som gör henne vacker.

Hotell Romantik

Min nya favoritperson på jorden <3

Merja, som är 69, och vars ålder syns i hennes ansikte, berättar i synk hur hon alltid känt sig vacker, och aldrig sett poängen i att se sig i spegeln och hitta något att klaga på. Jag ville typ gråta när jag såg det här? Jag kan känna mig så indoktrinerad i instagram-ansiktet att jag typ känner mig lite lat och dålig som inte gjort något med mitt ansikte än. Typ som att det är så lätt att perfektera och förbättra botox och fillers, att det nästan är lite pinsamt att jag inte tagit tag i det än. När jag ser Merja är det som att jag slås av insikten att det inte finns ett vackert ansikte, och alla som skiljer sig från det är lite sämre. Underbara kvinna. Känner mig inspirerad att låta rynkorna komma.

Efter massagen är det äntligen dags för middag och dans, men inte innan kvällens par har utsetts. De skickas iväg till en privat stuga, där de får ha en privat dejt. Mysigt men också lite tråkigt eller?? Jag har blivit skitsur om jag blev utvald första kvällen och inte fick mingla och träffa alla killarna. Men men, utvalda blir i alla fall Eva och Wilhelm, och de klickar helt otroligt bra. Har typ exakt samma intressen, sjunger och dansar och åker nån sån svan-båt.

En som har svårt att låta en kvinna styra en svan.

Allt verkar otroligt till Wilhelm vill framföra lite kritik mot Eva för att hon är ... för dominant? Han vill gärna öppna dörrar för henne (det är hans manliga intuition) men hon öppnar dem hela tiden själv. Detta är alltså inte en metafor, han tycker faktiskt att den här vuxna kvinnan han känt i 45 minuter öppnar för mycket dörrar själv. Kom igen nu för fa-aaan Pritt-Marie. Så här kan vi inte ha det. Jag bryr mig inte om du är 18 eller 200 år gammal, det KAN inte vara ett hot för dig att en kvinna kan ta sig fram i världen själv? SKÄRP_NING.

Alpernas dancing queens

Sen avslutas då avsnittet med DANS! Och jävlar, vilken dans. Alltså det här programmet har bara börjat men jag tror typ att det kan komma att ... påverka dejtingkulturen i Sverige? Efter att ha sett de här jävla kungarna svänga runt med varandra känner jag att jag aldrig vill stå på något klibbigt dansgolv och stampa till techno igen. Bjud upp mig? Snurra mig? Inför pardans i Sverige? Är det nu vi inspireras av den äldre generationen och lär oss att flirta? Jag ser så otroligt mycket fram emot den här säsongen. Jag har bara sett avsnitt men det är mitt nya favoritprogram.

Förresten är jag så nyfiken på om de har mobilförbud eller om de bara INTE är på sina telefoner? Inspirerande oavsett. Jag måste testa.

Se Hotell Romantik på SVT1 och SVT Play.

ELLE POP #14

ELLE pop #14 Douchebagen är tillbaka
2:20

Efter reklamen: ELLE pop #14 Douchebagen är tillbaka

(2:20)

Slå på ljud