Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

ELLE listar höstens 10 bästa filmer!

03 sep, 2015 
AvJenny Bergquist
Annons

Jaha, då var hösten plötsligt runt omkring oss igen, lika envis som en trögfattad beundrare. Men, misströstar vi för det? Självklart inte. Vi kryper in i biomörkret och njuter av att det äntligen kommer lite andra filmer än mega-blockbusters om superhjältar. Här är några av höstens filmhöjdare.

DIOR AND I

Om du tycker att DU har det stressigt på jobbet (och givetvis om du älskar mode, men det utgår vi ifrån att du gör) ska du rusa till biografen den 11 september. Då blir det äntligen premiär för dokumentären som följer Raf Simons när han tillträdde som chefsdesigner på Dior – och på sex veckor skulle sno ihop en haute couture-kollektion för det anrika modehuset. Vi gissar att stridsropet ”Kämpa alla!” användes flitigt av Raf och hans medarbetare under de där veckorna…

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

STRAIGHT OUTTA COMPTON

Historien om hur det (minst sagt) kontroversiella hiphop-bandet NWA från Los Angeles bildades och slog igenom. Ice Cubes son spelar sin levande legend till pappa och filmen har fått genomgående fina recensioner. Pepp-nivå: skyhög! På bio 11 september.

Annons

MIN LILLA SYSTER

Artisten Amy Diamond debuterar som skådis i den här svenska filmen som handlar om två systrar, och den äldre systerns ätstörningar. Sanna Lenkens film har blivit rejält hyllad redan på förhand, och den 18 september går den upp på bio.

EVEREST

Det finns människor som trivs bäst hemma i soffan framför en bra tv-serier och så finns det människor som gillar att ge sig upp och klättra på väldigt höga berg under parollen ”ju krångligare och farligare desto bättre”. Den här filmen bygger på verkliga händelser och involverar dåligt väder, höga höjder och ett gäng som borde haft vett att stanna hemma i soffan. Biopremiär den 25 september

BLACK MASS

Att Johnny Depp gillar att spela tuffa killar vet vi sen gammalt, och gärna personer som har funnits på riktigt (gangstern John Dillinger i Public enemies, kokainentreprenören George Jung i Blow, maffiainfiltratören Donnie Brasco i filmen med samma namn och så vidare…). Den 25 september får han göra det igen, då den makalösa storyn om hårdingen Whitey Bulger kommer till en biograf nära dig.

Annons

GLADA HÄLSNINGAR FRÅN MISSÅNGERTRÄSK

Roliga Martina Haag spelar huvudrollen som den barnsugna Nadja när hennes egen bok blir film. Den 25 september är det premiär. (Varför Ola Rapace fick huvudrollen som butter norrlänning istället för någon som faktiskt ÄR från Norrland och kan dialekten kan vi väl prata om en annan dag…)

THE MARTIAN

Filmen där Matt Damon spelar en astronaut som råkar bli kvarglömd på Mars (fatta paniken!!!) är tack och lov inte verklighetsbaserad. Om den avskräcker folk från att vilja ge sig ut på rymdfärder återstår att se. På bio den 2 oktober.

THE WALK
Vad som driver en person att gå på lina mellan två skyskrapor är svårt att förstå för de flesta av oss. Men det var precis vad fransosen Philippe Petis gjorde 1974, då han gick mellan de två World Trade Center-tornen i New York. Inget för höjdrädda stackare, med andra ord. På bio 9 oktober.

MASTERMINDS

Är Kristen Wiig med i rollistan, då är vi med på tåget. Att den här komedin – om vad som kan vara världshistoriens klantigaste rånare – påstås vara baserad på verkliga händelser gör bara peppen ännu större. Den 9 oktober står vi redo med en stor bunke popcorn.

CRIMSON PEAK

Den här snygga skräckisen ger oss finfina skådisar, to die for-scenografi och en mycket bra anledning att krypa lite närmre sällskapet i biomörkret. På bio 16 oktober.

 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons