Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Hon spelar Ariel i Disneys nya film om Den lilla sjöjungfrun

04 jul, 2019 
AvEmma Castman
Disney jobbar för fullt med att ge sina gamla klassiker nytt liv i form av uppdaterade inspelningar. Nästa film på tur är Den lilla sjöjungfrun – och Ariel kommer att spelas av en långfilmsdebutant.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den senaste tiden har Disney satsat stort på nyinspelningar av gamla klassiker, och hittills har uppdaterade versioner av de populära filmerna Aladdin och Dumbo fått se dagens ljus.

Den 17 juli är det dessutom dags för Disneys klassiker Lejonkungen att äntra bioduken. En film där vi bland annat kommer att få höra Beyoncé Knowles-Carter göra rösten till Nala och rapparen Donald Glover rösten till Simba. Remaken kommer dessutom få en svensk version, där ingen mindre än Molly Hammar går in i rollen som Nala och John Lundvik i rollen som Simba.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Nu har Disney släppt ännu en nyhet – ytterligare en titel kommer att adapteras, nämligen berättelsen om Den lilla sjöjungfrun.

Halle Bailey spelar Ariel i Den lilla sjöjungfrun

Tidningen Variety rapporterar att det blir sångerskan Halle Bailey som kommer att spela Ariel. 19-åringen har tidigare synts i tv-serien Grown-ish och bildar tillsammans med sin syster, Chloe Bailey, R&B-gruppen Chloe x Halle. Den lilla sjöjungfrun blir dock Halle Baileys första långfilm.

Halle Bailey kommer att spela Ariel i Den lilla sjöjungfrun
Halle Bailey har sedan 2013 varit en del av musikgruppen Chloe x Halle. Foto: Broadimage/REX/Shutterstock

– Halle besitter den sällsynta kombinationen av känsla, hjärta, ungdomlighet och stadga – därtill har hon en underbar sångröst. Med andra ord alla viktiga kvaliteter som krävs för att spela denna ikoniska roll, säger filmens regissör, Rob Marshall, i ett uttalande.

Annons

Ariels bästa vän, fisken Blunder, kommer att spelas av Jacob Tremblay och måsen Måsart kommer att spelas av Nora Lum, mer känd som Awkwafina. Det ryktas dessutom om att Oscarsnominerade Melissa McCarthy kommer att spela sjöhäxan Ursula.

Än är det inte officiellt när filmen kommer att ha premiär, men det ryktas om att den ska börja spelas in i april 2020.

Foto: Disney

Läs mer:

Här är de svenska rösterna i nya Lejonkungen

Hör Beyoncé sjunga i nya teasern till Lejonkungen

Efter Lejonkungen – nu gör Disney spelfilm om Snövit

Annons