Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

Hon kommer att spela prinsessan Diana i The Crown

10 apr, 2019 
AvEmma Castman
Äntligen står det klart vem som kommer att gestalta prinsessan Diana i den hyllade serien The Crown. Valet har fallit på debutanten Emma Corrin – och hennes första avsnitt blir i seriens fjärde säsong.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ända sedan tv-serien The Crown började sändas i november 2016 är det många som har funderat över vem som kommer få äran att gå in i rollen som Diana. Och nu har producenterna av dramaserien äntligen bestämt sig för vem som kommer att gestalta den ikoniska prinsessan när handlingen i serien om det brittiska kungahuset når dit.

Valet har fallit på nykomlingen Emma Corrin, uppger bland annat den brittiska tidningen Daily Mail.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

”Jag har varit fastklistrad framför den här serien. Att jag nu ska få ansluta till den här otroligt begåvade skådespelarfamiljen är surrealistiskt. Prinsessan Diana var en ikon och hennes avtryck på världen förblir stort och inspirerande”, säger Emma Corrin i ett uttalande.

Emma Corrin som prinsessan Diana
Emma Corrin kommer att spela prinsessan Diana i The Crown. Foto: TT

Emma Corrin gör entré i säsong fyra av The Crown

Även om Emma Corrin är ett nytt ansikte för många, har hon vid ett par tillfällen tidigare synts på filmduken. Bland annat har hon gjort ett gästinhopp i tv-serien Grantchester och senare i år gör hon långfilmsdebut i Misbehaviour.

Annons

I The Crown kommer Emma Corrin agera mot Josh O’Connor som sedan tidigare har offentliggjorts som den som kommer att spela unga prins Charles i säsong tre och fyra. Däremot kommer det att dröja innan tittarna får se Emma Corrin som prinsessan Diana, då den rollfiguren inte kommer att göra entré förrän i säsong fyra. Tanken är att Emma Corrin ska spela prinsessan Diana i åldern 18 till 22.

Tidigare har BBC rapporterat om att säsong tre av The Crown kommer att sändas någon gång under 2019. Något mer specifikt releasedatum har ännu inte släppts, men utgår vi från tidigare säsonger är någon gång i slutet på året en bra gissning. De två senaste säsongerna av The Crown släpptes nämligen på Netflix i november och december.

Foto: John Stillwell/TT

Läs mer:

Här är de nya skådespelarna i The Crown – se bilderna!

Allt vi vet om tredje säsongen av The Crown

Drottningen fick mindre betalt än prinsen i hyllade The Crown

Annons