Hemlighetsmakeriet bakom svenska RuPauls Drag Race – så blir programmet

Hemlighetsmakeriet bakom svenska RuPauls dragrace

Ja, det är sant! Sverige får en egen version av RuPauls Drag Race.
”Vi har jobbat i hemlighet med detta en längre tid”, säger programbeställaren.
07 april, 2022
1:06

Efter reklamen: Second hand i nytt ljus – så stylar du trenden

(1:06)

Slå på ljud

RuPauls Drag Race goes Sweden! Applåderna är många eftersom detta blir den första skandinaviska versionen av det omåttligt populära programmet som redan finns i stora delar av världen. Att Sverige ska få en egen version av den glittriga och pampiga serien är det sajten Deadline som rapporterar om.

Allt om svenska versionen av RuPauls Drag Race

Programmet kommer sändas på SVT i slutet på detta år, alternativt nästa år. Turerna har varit många på grund av pandemi, men avtalet skrevs på häromveckan och det är först nu som SVT får berätta om nyheten.

– Vi har jobbat i hemlighet med detta en längre tid och avtalet skrevs på först i förra veckan. Så nu kan vi äntligen gå ut med det, säger programbeställare Anton Glanzelius till QX.

– Grundformatet kommer att vara detsamma, vi vill ju hedra originalformatet som är briljant. Men när man gör det med vår svenska kultur kommer vi också att värna om den. Det ska kännas att det är i Sverige, fortsätter han berätta om den kommande storsatsningen på SVT.

Vill du tävla i Drag Race:et?

Inom kort kommer produktionsbolaget Mastiff påbörja arbetet med att söka efter tävlingsdeltagare. De kommer både leta med ljus och lykta på eget bevåg, men man kan redan nu visa intresse själv till mejladressen: [email protected]

Utöver att programmet självfallet ska fyllas med tävlanden behövs ju en given programledare, vilka man nu också letar rätt på.

Dragscenen har exploderat senaste åren

Att serien lanseras i Sverige just nu är nog ingen slump. Dragkulturen är just nu starkare än någonsin i landet. Mycket tack vare bland andra Christer Lindarw som just presenterad sin nya Club After dark. En annan av dragscenens stora stjärnor är Admira Thunderpussy som dels gör egna shower och även utsetts till årets Drag på QX Gaygala.

– Robert Fux!, röstar Admira Thunderpussy på vad gäller blivande programledare för showen.

Admira Thunderpussy som blev utsedd till årets Drag på QX Gaygala tycker det ska bli fantastiskt kul att showen kommer till Sverige.

Foto: TT/Instagram/SVT/ViaFree