Hemligheten bakom Belles ikoniska Skönheten och Odjuret-klänning

Har du också undrat hur den gula klänningen i Skönheten och Odjuret kom till? Vi vet!
03 april, 2017

Få klänningar är lika välkända som Belles gula klänning, från filmen Skönheten och Odjuret.

När den tecknade versionen från 1994 skulle förvandlas till en otecknad version, med premiär i år 2017, var det en självklarhet att också klänningen skulle följa med. Men den var, såklart, tvungen att anpassas och göras om en hel del. Emma Watson, som spelar Belle är ju, som bekant, en verklig person och ingen tecknad sagofigur.

Jacqueline Durran, välkänd kostymdesigner som tidigare vunnit en Oscar, tog sig an uppdraget att skapa Belles gula klänning till vita duken.

– Det slutade med att vi skapade en ganska enkel klänning, eftersom det viktigaste med klänningen är hur den rör sig, har hon slagit fast i flera intervjuer.

Och det var ett gediget arbete som gjordes. Hela 12 000 timmar tog det för Jacquelines team att få klänningen helt färdig. Man använde totalt 2 160 Swarovski-kristaller för att få klänningen att gnistra sådär perfekt. Dessutom fäste man också några fjädrar på klänningen.

LÄS OCKSÅ: EMMA WATSONS HEMLIGA KRAV PÅ FILMBOLAGET FÖR ATT TA ROLLEN I SKÖNHETEN OCH ODJURET

Det visar sig också att en speciell 5-åring hade ett finger med i spelet då klänningen skulle skapas. Vem det var? Dan Stevens 5 år gamla dotter, Willow. Dan, som ju spelar Odjuret i filmen, bjöd hem Emma Watson, Skönheten, under inspelningarna, och hon och Willow pratade en hel del om Belles klänning. Det här var precis under den tiden som klänningen skapades och Willow beslutade sig för att gå in på sitt rum, hämta penna och papper och därefter presentera ett par olika klänningsmodeller för Emma.

Hör Dan prata om händelsen i klippet nedan.

Foto SF