Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Helena af Sandebergs son Alfred har vuxit upp – så ser han ut idag

28 jun, 2021 
AvElin Jonsson
helena af sandebergs son alfred som liten knodd.
Nu gör skådespelaren Helena af Sandeberg klart att hon inte kunde vara mer stolt över sin äldsta son Alfred som nu både gått ut nian, och fyllt 16 år.
”Den snällaste kärleksfullaste bästa son man kan ha”, berättar hon samtidigt som hon visar bilder på hur han ser ut idag!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Lagom till hösten är det planerad premiär för SVT:s nya dramaserie Deg, där vi ser Helena af Sandeberg i en av huvudrollerna. Hon kommer spela en ensamstående mamma som bor på Lidingö, vars liv ställts på ända och plötsligt hittar hon 47 miljoner kronor i skogen. Tillsammans med Bianca Kronlöf kommer vi få se hur de skildrar två Stockholms-kvinnor från helt olika delar av samhället, vars vägar korsas i samband med pengafyndet.

Helena af Sandeberg om rollen som ensamstående mamma

Helena af Sandeberg som är mamma själv, säger i Amelia att det är hennes absoluta drömroll. Hon uppskattar att mamman från Lidingö är så komplex.

Annons

– Annars är kvinnoroller bara en sak. Just nu är alla kvinnor starka, förr var alla svaga. Och så är hon väldigt impulsiv, hon tar snabba beslut och det gör jag också, vi är lika på så sätt. Jag är också ganska galen, skrattar Helena af Sandeberg i intervjun och slår även fast:

– Och så är vi ensamstående mammor till varsin tonårsson. Jag kan relatera till mycket i hennes liv.

helena, sonen alfred och ex-maken fredrik på musikal 2013.
Ex-maken Fredrik Lycke och Helena af Sandeberg skilde sig 2017. Här tillsammans med sonen Alfred på premiär 2013.

Helena af Sandeberg hyllar sonen Alfred

Nu är det sommar och sol, och äldsta barnet Alfred har inte bara gått ut nian – utan han har gått och fyllt hela sexton år gammal. Vilket gör Helena af Sandeberg både nostalgiskt och lycklig. På sin Instagram hyllar hon sonen med orden:

Annons

”ALFRED 16 år. Plötsligt så händer det! Ens lilla bebis som man burit och hållit är alldeles stor. Så otroligt stolt över dig Alfred! Över pojken du är och mannen du är på väg att bli. Lika mycket hjärta som hjärna. Lika mycket humor som allvar. Och en god själ. Det visste jag redan dagen du kom, mitt på midsommaraftonen 2005 och förändrade hela min värld”, börjar Helena af Sandeberg sitt fina hyllningstal till sonen på sina sociala medier, och fortsätter:

”När dom la dig på mitt bröst, tittade du allvarligt upp på mig och jag sa till din pappa. ”Åh .. Han är god.” Och det är du. Den snällaste kärleksfullaste bästa son man kan ha. Som vi älskar dig. Hela din stora familj . Och din finaste Tintin Treschow.”, fortsätter hon och refererar till flickan vi antar är Alfreds flickvän.

”Idag firar vi dig hela dagen. Men varje dag firar jag i smyg. Att jag fick dig till son. Det är den största lyckan. Hurra hurra och sweet sixteen älskade Alfred!”

Helena af Sandeberg: Är inte jättestolt över mina skilsmässor

Sonen Alfred har Helena af Sandeberg tillsammans med ex-maken Alexander Mørk-Eidem, och sjuåriga dottern Ava har hon tillsammans med sin andra ex-man Fredrik Lycke. Helena af Sandeberg och ex-makarna träffas allt som oftast när barnen firar födelsedag. Och Helena gör klart i en intervju i Amelia att de alla är ganska goda vänner, och att hon ser sina ex-makar som familjemedlemmar.

– Jag är inte jättestolt över att jag har skilt mig två gånger, men jag är stolt över hur vi har gjort det. Alla vuxna har valt barnen först. Dessutom är vi alla i samma bransch och om vi inte hjälps åt så funkar det inte. Redan från början var vi överens om att barnen måste ha det bra. De är båda väldigt bra pappor och det är jag glad över.

helena af sandebergs dotter Ava.
Helena af Sandeberg med dottern Ava på ett vimmel under premiären av biofilmen Sagasagor 2019.

Foto: TT/Instagram

Annons