GoT-fans lär älska Gunpowder och Knightfall på HBO

HBO släpper två nya serier.

Kit Harington, mer känd som Jon Snow, har huvudrollen i Gunpowder, och tempelriddarna söker efter den heliga graal i Knightfall. HBO bjuder GoT-törstaren på en röd jul.
21 november, 2017

Världens alla Game of Thrones-fans har fortfarande lång väg att vandra innan de serveras den åttonde och sista säsongen som ska knyta ihop den magiska säcken efter vad som kommer bli nio långa år av ren tv-glädje.

Men fram till dess har HBO bestämt sig för att försöka ge sina kunder gott om brittiska bataljer från både medeltid och renässans att hålla tillgodo med.

Gunpowder

Vi må ha våra problem och politiska motsättningar i Sverige 2017, men att vara knegare i 1600-talets England var inte en let’s dance på rosor – direkt.

Det var hängningar, tortyr och häxjakt i kungens namn för alla som inte gillade läget, men det skulle Krutkonspirationen ändra på.

Gunpowder är en serie i tre delar om kuppen som skulle störta Englands kung, Jakob I. Namnet som förknippas med händelsen är för de allra flesta Guy Fawkes, men sanningen är att det var en gentleman vid namn Robert Catesby som låg bakom mycket av konspirationen.

Rollen som Robert Catesby i HBO:s nya serie Gunpowder spelas av Kit Harington, mer känd som Jon Snow från Game of Thrones.

Gunpowder har premiär den 19 december på HBO Nordic.

Knightfall

Ungefär 300 år innan Guy Fawkes och Robert Catesby planerade sin krutkonspiration försökte tempelriddare på samma kontinent försvara den heliga graal. Det ser ut att bli minst lika brutalt och nervkittlande som på slagfälten i Westeros.

Knightfall har premiär den 7 december på HBO Nordic.

Läs mer:

Nu kan du vara med i Game of Thrones sista säsong

HBO:s listiga plan för Game of Thrones

Alla nya serier och filmer på Netflix och HBO i februari 2019

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: