Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

HBO Nordic blir HBO Max – detta behöver du veta

09 sep, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
harry potter kommer till hbo max
HBO Nordic blir HBO Max. Det innebär en ny plattform med ännu mer underhållning. Så mycket kommer den kosta och detta händer med ditt tidigare HBO Nordic-konto.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: HBO Max – här är allt du behöver veta om den nya streamingtjänstenBrand logo
TV: HBO Max – här är allt du behöver veta om den nya streamingtjänsten

År 2012 lanserades HBO Nordic, en streamingtjänst med dragplåster som Game of Thrones, True Blood, Entourage och Six Feet Under, för att inte nämna det efterlängtade specialavsnittet av Vänner, Friends: The Reunion.

Nu ska streamingtjänsten byta namn och plattform, här är allt du behöver veta när HBO Nordic blir HBO Max.

Sverige först ut i Europa

Att HBO Max kommer till Sverige sker som ett led i en stor lansering i Europa. Norden och Spanien är först ut, och nästa år blir tjänsten tillgänglig i ytterligare 14 länder.

HBO Max ägs av Warner Media och kommer att innehålla underhållning från bland annat från Warner Bros., HBO, DC och Cartoon Network, samt originalproduktioner från Max Originals. Det blir första gången dessa varumärken samlas på en och samma streamingtjänst.

Annons

I ett uttalande säger Johannes Larcher, chef för HBO Max International, att:

– Det är ett historiskt ögonblick när HBO Max landar i Europa. Warner Medias filmer och serier, till exempel Harry Potter, Game of Thrones och The Big Bang Theory, är älskade av så många i hela Europa. HBO Max är skapat för att ge alla dessa fans bästa möjliga tittarupplevelse av dessa favoriter liksom en mångfald av andra fantastiska titlar.

Då släpps HBO Max i Sverige

HBO Max släpps den 26 oktober. En av de serier som många svenska fans längtat efter är nya Gossip Girl som producerats för HBO Max i USA. Om den serien kommer finnas med i katalogen vid Sverigelanseringen är inte känt ännu.

Christina Sulebakk är chef för Europalanseringen av HBO Max. Hon utlovar i vart fall lokala original-produktioner.

Lokala originalproduktioner och mycket mer, skapar en streamingplattform som alla fans i Europa kommer att älska. Vi ser en enorm potential för vår nya fulladdade streamingplattform, lyder hennes kommentar.

Annons

Så mycket kommer HBO Max att kosta

Med övergången från HBO Nordic till HBO Max följer även ett nytt sänkt månadspris för abonnenter, från 109 kronor i månaden till 89 kronor i månaden. Vid lanseringen kommer även ett erbjudande om att teckna ett årsabonnemang på tolv månader för priset av åtta månader.

Detta händer med ditt HBO Nordic-konto

Du som redan är kund hos HBO Nordic behöver inte göra någonting särskilt. Ditt konto kommer överföras automatiskt till den nya streamingtjänsten HBO Max redan vid lanseringen.

Foto: TT

TV: Här är 10 av höstens svenska TV-serier att se fram emotBrand logo
TV: Här är 10 av höstens svenska TV-serier att se fram emot
Annons