Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Harry Styles är Vogues första manliga coverstjärna – se bilderna här

14 nov, 2020 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Harry Styles pryder just nu omslaget på amerikanska Vogue och är därmed tidningens första manliga omslagsstjärna någonsin. Bilderna i den tillhörande modeplåtningen är ljuvligt lekfulla. Se dem här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 OFÖRGLÖMLIGA MODEÖGONBLICK INSPIRERADE AV BLACK CULTUREBrand logo
4 OFÖRGLÖMLIGA MODEÖGONBLICK INSPIRERADE AV BLACK CULTURE

”Jag ser på kvinnokläder och kommer på mig själv med att tänka – de är fantastiska”. Så säger Harry Styles i decembernumret av amerikanska Vogue. Hans medverkan på tidningens omslag har redan hunnit bli en stor snackis bland fans och modeälskare. Och vi förstår varför!

Inspireras av sina idoler

Vogue grundades 1892. Under tidningens långa historia har män synts på omslaget vid endast tio tillfällen, och då alltid tillsammans med en kvinna. Att den forna pojkbandstjärnan Harry Styles nu pryder decembernumret är alltså helt unikt.

Inne i tidningen finns en stor intervju med Harry, och massvis med härliga bilder där han bär plagg som av många designers skulle benämnas som ”kvinnliga”. Harry själv förklarar att han inspirerats av sina idoler David Bowie och Beatles, och hur de varit orädda när det kommit till att tänja på estetiska gränser.

”Jag menar, när det kommer till musik så är det viktig att utvecklas – och det gäller även kläder och videor och allt sådant. Deras mod att göra det är superinspirerande”.

Annons

Vill se bortom genus

”Det finns så mycket glädje i att leka runt med mode. Jag har aldrig tänkt så mycket på vad det betyder – det har bara blivit en förlängning av skapandet”, säger Harry till tidningen.

Han förklarar vidare att mode som är knutet till genus begränsar, och han vill slå ett slag för att våga tänka utanför dessa invanda ramar.

”Syftet med mode är att ha kul och experimentera och leka runt. Det är spännande att alla dessa gränser håller på att suddas ut. När du frånser från att ’Det finns kläder för män och det finns kläder för kvinnor’, när du tar bort dessa hinder, så kan du börja leka runt”.

Men, medger han, under coronapandemin har han mest strosat runt i mjukisar, precis som vi andra.

Läs hela intervjun och se alla bilderna på Vogues hemsida.

Foto: Tyler Mitchell/Vogue, TT

Källa: Vogue

LÄS MER:

Kändisarna du borde dejta - baserat på ditt stjärntecken

Kändisarna som är lika gamla – de föddes samma år

Så reagerar Hollywoodstjärnorna när de träffar sina ex

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons