Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Producenten bakom Harry Potter gör ny film om Willy Wonka

14 feb, 2018 
AvSofia Börjesson
Paddington-regissören och Harry Potter-producenten går samman för att göra en film om Willy Wonkas liv före "Kalle och chokladfabriken".
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Paul King är regissören bakom de hyllade filmerna om björnen Paddington. Nu rapporterar Entertainment Weekly att King ska regissera en ny Willy Wonka-film för Warner Bros. – tillsammans med producenten bakom Harry Potter-filmerna, David Heyman.

Filmen, som är en prequel, ska handla om tandläkarsonen Willy Wonkas äventyr före chokladfabriken. I de tidigare filmerna har Willy Wonka spelats av Gene Wilder (1971) och Johnny Depp (2005), vem som kommer att spela den excentriske godisälskaren denna gång är fortfarande oklart.

Läs också: Grattis mugglare! Nu kan du bo som Harry Potter – i Skottland

Paul King och David Heyman har tidigare arbetat tillsammans med de båda Paddington-filmerna.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Filmerna Kalle och chokladfabriken bygger på Roald Dahls barnbok med samma namn från 1964, och det finns även en uppföljare till succéboken som heter Kalle och den stora glashissen. Den planerade filmen om Willy Wonka utspelar sig före de båda böckernas handlingar och blir därmed fritt baserad på Roald Dahls berättelser.

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

Annons