Så stöttade Meghan och Harry varandra under drottningens begravning

Den kärleksfulla gesten mellan Meghan och Harry under drottning Elizabeths begravning.

Under drottning Elizabeths begravning sågs prins Harry och Meghan Markle dela flera fina stunder ihop, men skapade diskussioner om de bröt mot kungligt protokoll genom sina gester.
20 september, 2022
Drottning Elizabeth II:s begravning – se bilderna här
0:53

Efter reklamen: Drottning Elizabeth II:s begravning – se bilderna här

(0:53)

Slå på ljud

Prins Harry och Meghan Markle visade sitt stöd för varandra under drottning Elizabeths begravning genom subtil beröring när paret höll hand.

Bröt inte kungligt protokoll

Gesten skapade viss diskussion om de eventuellt bröt mot kungligt protokoll genom att de höll hand, jämfört med prins William och Kate som gick framför paret utan beröring. Men eftersom Harry och Meghan inte längre är arbetande kunglighet och lämnat sina roller i brittiska kungahuset, behöver de inte längre följa protokoll på samma sätt. William och Kate, däremot, är fortfarande arbetande kunglighet och följde tydligt begravningens protokoll.

Hedrande ord från Prins Harry

Dessförinnan hedrade Harry sin bortgångne farmor genom att publicera ett uttalande på hemsidan Archewells, den ideella organisationen han och Meghan grundade. "När vi hyllar farmors liv, Hennes Majestät Drottningen - och när vi sörjer hennes bortgång - påminns vi alla om det vägledande kompass hon var för så många i sitt engagemang för tjänst och plikt. Hon var globalt beundrad och respekterad," skriver han. "Hennes orubbliga nåd och värdighet förblev sann under hela hennes liv och är nu hennes eviga arv."

Hemsidan Archewells som tillhör prins Harry och Meghan Markles ideella organisation.

Hemsidan till Archewells som är Meghan och Harrys ideella organisation där prins Harry hedrar sin farmor.

En hälsning direkt till drottning Elizabeth

Prins Harry avslutar med ett meddelande direkt riktat till drottning Elizabeth "Jag värnar om stunderna som delats med dig, och de många andra stunderna däremellan. Du är redan mycket saknad, inte bara av oss, men världen över. Och när det kommer till de första mötena, hedrar vi nu min far i hans ny roll som kung Charles III."

Meghan Markle och Kate Middletons fina hyllning till drottning Elizabeth

Foto: Getty Images