Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Så stöttade Meghan och Harry varandra under drottningens begravning

20 sep, 2022 
AvPenellope Ness
Den kärleksfulla gesten mellan Meghan och Harry under drottning Elizabeths begravning.
Under drottning Elizabeths begravning sågs prins Harry och Meghan Markle dela flera fina stunder ihop, men skapade diskussioner om de bröt mot kungligt protokoll genom sina gester.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drottning Elizabeth II:s begravning – se bilderna härBrand logo
Drottning Elizabeth II:s begravning – se bilderna här

Prins Harry och Meghan Markle visade sitt stöd för varandra under drottning Elizabeths begravning genom subtil beröring när paret höll hand.

Bröt inte kungligt protokoll

Gesten skapade viss diskussion om de eventuellt bröt mot kungligt protokoll genom att de höll hand, jämfört med prins William och Kate som gick framför paret utan beröring. Men eftersom Harry och Meghan inte längre är arbetande kunglighet och lämnat sina roller i brittiska kungahuset, behöver de inte längre följa protokoll på samma sätt. William och Kate, däremot, är fortfarande arbetande kunglighet och följde tydligt begravningens protokoll.

Annons
Prins Harry och Meghan Markle hand i hand under begravningen.

Hedrande ord från Prins Harry

Dessförinnan hedrade Harry sin bortgångne farmor genom att publicera ett uttalande på hemsidan Archewells, den ideella organisationen han och Meghan grundade. "När vi hyllar farmors liv, Hennes Majestät Drottningen - och när vi sörjer hennes bortgång - påminns vi alla om det vägledande kompass hon var för så många i sitt engagemang för tjänst och plikt. Hon var globalt beundrad och respekterad," skriver han. "Hennes orubbliga nåd och värdighet förblev sann under hela hennes liv och är nu hennes eviga arv."

Annons
Hemsidan Archewells som tillhör prins Harry och Meghan Markles ideella organisation.
Hemsidan till Archewells som är Meghan och Harrys ideella organisation där prins Harry hedrar sin farmor.

En hälsning direkt till drottning Elizabeth

Prins Harry avslutar med ett meddelande direkt riktat till drottning Elizabeth "Jag värnar om stunderna som delats med dig, och de många andra stunderna däremellan. Du är redan mycket saknad, inte bara av oss, men världen över. Och när det kommer till de första mötena, hedrar vi nu min far i hans ny roll som kung Charles III."

Foto: Getty Images

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons