Här vägrar Adele ta emot sin Grammy – på grund av Beyoncé

Här vägrar Adele ta emot sin Grammy – på grund av Beyoncé

I natt vann Adele en Grammy för Årets album. Men egentligen hade hon velat se en annan vinnare.
13 februari, 2017

Natten mot måndag, svensk tid, gick Grammygalan av stapeln i USA. Årets gala var rejält uppmärksammad. Inte minst eftersom det var första gången Beyoncé skulle stå på scenen, efter gravidbeskedet för snart två veckor sedan.

Och nattens snackis handlade, givetvis om just Beyoncé. Men kanske på ett lite annat sätt än vi hade väntat oss.

Det hela skedde då brittiska sångerskan Adele klev upp på scnen för att ta emot priset Album of the year, årets album, för sin platta 25. I och med vinsten slog hon ut Justin Biebers Purpose, Drakes Views och Beyoncés Lemonade. Adele var märkbart berörd och glad över vinsten men sa också att hon omöjligt kunde acceptera priset. Anledningen? Beyoncé.

– Jag kan inte acceptera denna utmärkelse, började hon, i sitt tal.

Adele fortsatte:

– Jag är väldigt ödmjuk och väldigt tacksam men mitt liv är Beyoncé, och albumet för mig, albumet Lemonade, var så monumentalt, så väl genomtänkt. Och så vackert och vi fick alla se en annan sida av dig, en sida som du inte alltid låtit oss se, och vi uppskattar det. Och alla vi artister avgudar dig. Du är vårt ljus. Hur du får mig och mina vänner att känna, hur du får mina svarta vänner att känna, det är så stärkande. Och jag älskar dig. Jag har alltid gjort det. Och jag kommer alltid att göra det. Jag uppskattar det.

Foto Stella Pictures