Här slår kändiskvinnorna tillbaka mot sexistiska frågorna – och ja, deras svar är geniala

Läs, och hör, när en rad kända kvinnor slår tillbaka mot några av de sexistiska frågor de tvingas svara på – varje dag.
03 maj, 2017

ELLE har tidigare skrivit om när 11 kända kvinnor fick pinsamt dumma frågor – och verkligen golvade oss med sina svar. Vi har också berättat om hur det låter när män får samma frågor som kvinnor på röda mattan.

Vi fortsätter på den inslagna linjen. Här är några fler exempel på sexistiska frågor som fick geniala svar!

Amal Clooney är visserligen hustru till skådespelaren George Clooney men framförallt är hon en känd och aktad advokat. I rätten fick hon en gång frågan om vad hon hade på sig. Reportern, som tydligen inte hade det minsta intresse av fallet hon jobbade på, fick det dräpande svaret ”Ede & Ravenscroft”, alltså de klassiska kapporna som ofta bärs i rätten utomlands.

Emma Stone fick, under en presskonferens, en fråga om sitt blonda hår. Emma svarade och hennes motspelare Andrew Garfield la till ”sådant blir jag aldrig frågad”. Emmas kommentar? ”Du blir frågad intressanta frågor eftersom du är kille. Det kallas sexism”.

Lena Dunham besökte Skavlan och fick en kommentar om att hon är modig när hon är naken i Girls. En komplimang som är en förlämning, menade Lena.

Cate Blanchett fick nog av hur kameramannen panorerade över hennes kropp på röda mattan. ”Skulle du göra så mot en man?”, frågade hon.

Elizabeth Moss, känd från Mad Men, la handen i den mycket märkliga manikyrkameran på röda mattan och försökte peka fuck you.

Rashida Jones berömdess för sin ”tropical tan” på röda mattan. Hennes svar? ”I mean, you know, I’m ethnic.”

Hillary Clinton fick frågan om vilka designers hon gillar. Hillary vägrade svara. ”Skulle du någonsin fråga en man det”, blev istället hennes motfråga.

Tina Fey och Amy Poehler fick frågan, på röda mattan, om vad de hade i sina handväskor. Deras miner säger allt.

Foto IBL