Här gör Steve Jobs dotter Eve debut på catwalken

03 okt, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
Eve Jobs.
Apple-grundaren Steve Jobs var känd för sin svarta polotröja, blåa jeans och New Balance-skor.
Nu visar hans yngsta dotter Eve Jobs upp sig på röda matta – i något färggladare kläder.
Annons
TV: 5 snackisar från veckan som gått
TV: 5 snackisar från veckan som gått

Paris fashion week rullar på men spännande kreationer av världseliten. En av de något grönare medverkanden är Eve Jobs, 23, dotter till Apples grundare Steve Jobs. Hon intog catwalken i veckan under Copernis show för våren 2022.

Även hennes kläder var gröna, åtminstone toppen som lyste i neongrönt. Hon bar också en utsmyckad kjol och stora vita solglasögon. Dessutom höll hon Copernis nya väska Origami under armen. Den är inspirerad av Apples fotoapp-ikon, vilket varumärket har berättat om tidigare.

Väskan är inspirerad av fotoapp-ikonens runda former.
Väskan är inspirerad av fotoapp-ikonens runda former.

Eve Jobs egna ord om outfiten

Eve Jobs kommenterade själv sin outfit och hela kollektionen på Instagram.

Annons

”Jag har inga ord för hur extraordinär den här kollektionen är. Det var en ära att få vara del av visionen” skriver hon och tackar även Sébastien Meyer som är Copernis creative director och vd:n Arnaud Vaillant.

Även om det här är hennes första catwalkframträdande så är det inte hennes första jobb inom modellvärlden. 23-åringen gjorde sitt första uppdrag som modell för magasin i december förra året, för Glossiers stora julkampanj. Då medverkade hon med Sydney Sweeney, känd från Euphoria och The white lotus, och Naomi Smalls från bland annat RuPaul's drag race.

Eve Jobs karriär som ryttare

Eve Jobs är dessutom en talangfull ryttare, och har deltagit i flera tävling. Bland annat på Stockholm horse show. Hon har också studerat vid Stanford, samma universitet som hennes föräldrar Steve Jobs och Laurene Powell Jobs träffades för första gången.

Under studietiden var det svårt att hinna kombinera hästarna med plugget, men föräldrarna hade köpt en ranch till henne alldeles nära universitetet.

Annons

– Jag har ett stall precis i närheten av skolan. När mina hästar är hemma och inte borta på någon tävling så brukar jag ta en paus från skolan och gå till dem och koppla av, berättade Eve Jobs till GT för ett par år sedan.

Eve Jobs är den yngsta i syskonskaran. Hon har också systern Erin Siena Jobs, 26, brorsan Reed Jobs, 30 och Lisa Brennan-Jobs, 43.

Foto: TT

TV: 10 kvinnor som digitaliserade världen
TV: 10 kvinnor som digitaliserade världen
Annons