Här går Lauryn Hills dotter Selah Marley i mammas fotspår

Selah Marley

När artisten Lauryn Hill var i 20-årsåldern var hon redan mamma till två, och idag nästan 20 år senare är hon mamma till sex. Näst äldsta dottern Selah Marley går i sin mors fotspår då hon sysslar med både musik och modellandet!
07 oktober, 2021
TV: 6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår
1:27

Efter reklamen: TV: 6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår

(1:27)

Den tidigare The Fugees-medlemmen och senare soloartisten (och även skådespelaren) Lauryn Hill gjorde mega- och braksuccé under det sena nittiotalet, men plötsligt valde hiphopdrottningen att helt försvinna från rampljuset.

Lauryn Hill – plötsligt tillbaka i rampljuset

Så till allas förvåning återuppstår nu bandet The Fugees, och Lauryn Hill är därmed tillbaka i rampljuset. För 25 år efter att Fugees album The Score tog världen med storm återförenas bandet och under hösten 2021 kommer Lauryn Hill, Wyclef Jean och Pras resa USA och Europa runt för att spela på de stora arenorna.

Pras Michel, Lauryn Hill och Wyclef Jean under Fugees första och hemliga spelning i New York – fansen gick bananas.

Pras Michel, Lauryn Hill och Wyclef Jean under Fugees första och hemliga spelning i New York – fansen gick bananas.

– The Fugees har en sammansatt men effektfull historia. Jag visste inte att 25-årsjubiléet hade anlänt förrän jag blev påmind om det, berättade Lauryn Hill i ett uttalande i samband med nyheten om återföreningsturnén som kickade igång med en hemlig New York-spelning den 22 september, och nu rullar vidare framåt.

Även bandkollegan Wyclef Jean som på senare år engagerat sig i hemlandet Haitis politik gör klart att tanken med bandet inte bara var att göra fin musik, utan att de även ville vara en rörelse.

– Vi skulle vara en röst för de ohörda, och i tuffa tider som dessa är jag återigen tacksam att Gud fört oss samman.

Wyclef Jeans kusin Pras kommenterar också återföreningen, och han skvallrar om att den var på Lauryn Hills intiativ.

– Hon nådde ut till mig och Wyclef Jean under pandemin, och vi alla kunde skriva under på att det under pandemin kunde behövas lite kultur. Och vi kände att om det känns nice, så får vi helt enkelt se vad som händer framöver. Och jag kan meddela att igår kändes helt otroligt bra, sa Pras strax efter den första spelningen i New York till Billboard.

Året var 1996 och den amerikansk-haitiska hip hop-gruppen the Fugees hade precis släppt sitt andra album. På skivan fanns låtar som Killing me softly, Fu-gee-la och Ready or not. Albumet The Score kom att bli helt galet populärt och gjorde dundersuccé. Nu 25 år senare är de tillbaka på scen till mångas lycka!

Lauryn Hill har varit mamma i 24 år

När Lauryn Hill slog igenom var hon 23 år gammal och tvåbarnsmamma, och idag är hon 46 år och sexbarnsmamma. Tillsammans med den amerikanska fotbollsspelaren Rohan Marley (som är son till Bob Marley och Janet Hunt) har hon barnen Zion, 24, Selah, 22, Joshua, 19, John, 18, och Sara, 13. Sedan är hon också mamma till tioåriga Micah med en annan man vars identitet hon valt att hålla hemlig.

Dottern Selah Marley är mamma upp i dagen

Lauryn Hills näst äldsta barn Selah Marley går onekligen i sin moders (och farfar Bob Marleys) fotspår. Precis som sin mamma håller hon på med konst, arbetar som sångare och modellar. Vi har sett Selah Marley på runways för bland annat Dior, Tommy Hilfiger och Beyonces Ivy Park, hon har även figurerat i Vogue och Harper’s Bazaar. I mitten på augusti släppte hon även sin första EP Star Power, vilken innehåller fyra låtar.

selah marley

Selah Marley poserar i Andreas Kronthaler för Vivienne Westwoods höstkollektion 2018/2019 .

Selah Marley fastnade på bild under Paris Fashion Week i maj 2018.

Selah Marley fastnade på bild under Paris Fashion Week i maj 2018.

Modellen tillika musikartisten Selah Marley är barnbarn till reggaelegenden Bob Marley.

Foto: TT/Instagram

1:14

Efter reklamen: TV: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

(1:14)