Här återförenas Mysteriet på Greveholm–barnen första gången på 15 år

Mysteriet på Greveholm – så ser de ut idag

Många år har gått sedan Mysteriet på Greveholm var årets julkalender, men lika poppis är tv-serien än idag 24 år senare. I Nyhetsmorgon återförenas Ivar och Melitta för första gången på 15 år.
08 december, 2020

Man måste inte ha varit en av dem som satt bänkade framför tv:n och tittade på julkalendern 1996, nej, även om vi knappt var födda det året så minns vi Mysteriet på Greveholm. Julkalendern som idag beskrivs som kult. Den har flera gånger röstats fram till den mest populära julkalendern genom tiderna, och när julen börjar närma sig igen så slår vi gärna på den igen, år efter år – trots att vi sett det massor av gånger.

Här möts barnen från Mysteriet på greveholm

Vart befinner sig syskonen Lillan, Ivar och Melitta idag – flera år efter att julkalendern spelades in? Under morgonens Nyhetsmorgon dök Gustaf Åkerblom och Hanna Malmberg, som spelade Ivar och Melitta, upp i studion för att prata om just Mysteriet på Greveholm.

Och nog känner vi igen dem! Det var inte bara länge sedan som vi såg deras ansikten, det var även ett tag sedan de såg varandra. 2006, tio år efter att de spelat in julkalendern, sågs de allihopa på en återträff.

– Efter tio år så hade vi ett sånt där tioårsjubileum, med regissören och hon som spelar Lillan. Vi åt en god middag och sen så gick vi ut på klubb och dansade, för då hade vi liksom vuxit upp, berättar Hanna Malmberg.

– Då tyckte man att det hade gått sjukt lång tid, men så kom vi hit nu och ni frågade att 'det var ganska länge sen va, har ni setts?' och så tänkte jag att 'jo det var inte så länge sen, vi har setts, men fan det var ju 2006', säger Gustaf Åkerblom.

Så ser Melitta och Ivar från mysteriet på Greveholm ut idag

Trots att vi känner igen dem så har de så klart också förändrats en del, något som de påpekar.

– Det börjar bli gråa hår liksom, säger Hanna Malmberg samtidigt som hon formar sina händer som ett skägg runt hakan och sneglar på Gustaf, som mycket riktigt, har fått gråa inslag i skägget. Hon tillägger, och syftar på sig själv:

– Tvåbarnsmor och.. tiden går.

Hanna Malmberg spelade Melitta i Mysteriet på Greveholm

Hanna Malmberg spelade Melitta.

Gustaf Åkerblom spelade Ivar i Mysteriet på Greveholm.

Gustaf Åkerblom spelade Ivar.

Varken Hanna eller Gustaf har tittat på Mysteriet på Greveholm efter att den sändes under julen 1996. Hanna har däremot försökt få sina barn att titta på den, men peppen är inte direkt total.

– Jag har försökt att övertala mina barn att de ska titta på det. Men de har varit ganska skeptiska och bara 'nää, vad är det där för något? och roboten ser inte lika flashigt ut som saker gör idag', säger Hanna.

Även Anna-Lena Brundin, som spelade mamman i familjen dyker upp på tv-länk.

Foto: TV4, TT

LÄS MER:

Så gick det sen för skådespelarna i Mysteriet på Greveholm

Nostalgi! 5 julkalendrar vi aldrig glömmer

Barnnamn inspirerade av jul och vinter