Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Här är vårens nya poddar 2022

16 mar, 2022 
AvLouise Berglund
Nya poddar våren 2022
Promenad + podd = sant. Våren är här – och så även poddnyheterna. ELLE listar 12 stycken nya poddar att ha i öronen under promenaderna i solen.
Annons
Astrorummet: TrailerBrand logo
Astrorummet: Trailer

Våren innebär långa promenader i solen. Och behovet av en bra podd är kanske just nu större än någonsin. Tur då att det på bara ett par veckor lanserats ett helt gäng nya poddar.

Astro, relationer, politik, beauty, skvaller, kändisbråk, litteratur och gängkriminalitet är bara några av ämnena i alla nyheter.

Här är de nya poddarna våren 2022:

Nej men ärligt

Podden Nej men ärligt

Influencern Nicole Falciani startar podd med kompisen Tully Yayik. Båda två är halvitalienskor som enligt pressmeddelandet om podden från Bauer media inte är rädda för att säga vad de tycker. I podden Nej men ärligt diskuteras allt möjligt och det har utlovats att ”en och annan sanning kommer levereras”. I första avsnittet stör sig Nicole på olika typer av frierier.

Annons

The Dropout

Den kända podden från ABC News med titeln The Dropout får en svensk version. Podden handlar om Elizabeth Holmes, hennes företag Theranos och utredningen kring henne. Hon kallades för nästa Steve Jobs men hamnade i en rättssal. Hennes uppfinning var tänkt att att revolutionera läkemedelsindustrin men riskerade istället miljoner patienters hälsa. Den svenska översättningen är inläst av Josefin Patzauer.

Sveriges sämsta folkbildare

Podden Sveriges sämsta folkbildare

Hur mår Amazonas, egentligen? Hur fungerar micromorts? Och vad är ett liv som i underliv för något? Alla dessa frågor ska Clara Henry och poddkollegan Gustaf Jernberg försöka svara på i podden Sveriges sämsta folkbildare. Enligt Clara Henry är båda två medelmåttigt allmänbildade men ”jäkligt nyfikna och inte minst väldigt bra på att googla”.

Annons

Druid & Zimmerman show

David Druid och Katherine Zimmerman fann varandra när de ledde Morgonpasset i P3. Nu har duon fått en egen talkshow-inspirerad podd. Druid & Zimmerman show är inspirerad av amerikanska talkshower och handlar om politik. Tanken är att lyssnarna både ska få en politisk inblick – och bli underhållna. Även Ekots politikreporter Lova Olsson medverkar. Dessutom har podden ett husband: proffstrummisen Niklas Korsell.

Djupdyk

Podden Djupdyk

Duon Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand, som ligger bakom Ångestpodden, är aktuella med en ny podd. Första säsongen av Djupdyk kretsar kring ämnet gängkriminalitet. Första avsnittet gästas av Diamant Salihu, den prisbelönta författaren som bevakat den dödliga konflikten mellan gängen Shottaz och Dödspatrullen i boken ”Tills alla dör”.

Annons

Rivalerna

Rivalerna är precis som det låter. En podd om bittra fiender som grälar. Det kan handla om pengar eller om vem som sagt vad om vem på Instagram. Starka känslor utlovas. Första avsnittet handlar om krögaren Johan Jureskog och bagaren Sébastien Boudet.

Kärlekshaverier - i våra drömmars stad

Podden Kärlekshaverier - i våra drömmars stad

Vinnaren av Spotifys poddprogram Sound Up 2020, Aida Paridad, släpper podden Kärlekshaverier - i våra drömmars stad. Den är tillägnad glappet mellan föreställningarna och erfarenheterna av relationer och dejting. Aida tar sig an riktiga händelser som hennes vänner råkat ut för. Det dissekeras, analyseras och kommenteras.

Annons

Stolpe Stories

Litteratur, konst och kultur står i fokus i podden Stolpe Stories. Varje vecka bjuds gäster in för att prata om aktuella böcker. I andra säsongen möter vi konstkritikern Julia Voss som gjort en biografi om Hilma af Klint. Även forskaren Tora Wall, aktuell med en bok om traditioner och högtider gästar. Och marinarkeologen Johan Rönnby som dykt vid gamla skepp för att utforska symboliken i galjonsfigurer.

Surret

Surret podcast

Hanna ”HanaPee” Persson och kompisen Linnea ”Nea” Holm har startat podd. I Surret diskuteras allt från relationer till livskriser, skvaller, beauty och framför allt: den dramatiska drinken French 75. De som vet, de vet. En bjussig podd om att vara kvinna 2021.

Annons

Estonia 1994

Estonia 1994 är en ljuddramasatsning från Sveriges Radio som handlar om Estoniakatastrofen. I rollerna hörs bland andra Maria Lundqvist, Krister Henriksson, Jimmy Lindström och Maria Sundbom Lörelius. Dessutom gör poddprofilen Fredrik Söderholm skådisdebut i huvudrollen. I Estonia 1994 får vi följa flera olika tidslinjer från katastrofen. Ämnen som tas upp är sorg, skuld, tillit, kärlek och fake news.

Astrorummet

Vännerna Sofia Pontén och Suzan Alev Arslan har startat podcasten Astrorummet, en podd för alla som är nyfikna på astrologi med nya avsnitt varje söndag. Duon beskriver podden som en plats gjord av drömmar och moln där de kommer att guida oss genom allt astrologiskt, djupdyka i ämnen kopplade till planeter, öden, relationer, kärlek och horoskop.

Downton Abbey: The Official Podcast

Hemligheter från bakom kulisserna och aldrig tidigare hörda anekdoter utlovas i den nya podden om den ikoniska tv-serien Downtown Abbey. Programledaren Anita Rani och Rotten Tomatoes-redaktören Jacqueline Coley fördjupar sig i ett av världens mest kända hushåll. Det blir exklusiva intervjuer med skådisar och skapare. Och dessutom en titt på vad som kommer hända med familjen Crawley i den kommande filmen, Downton Abbey: En ny era.

Annons