Här är tv-serierna som skjuts upp på grund av coronaviruset

Casten i Stranger Things

Karantän och regler för sociala sammankomster sätter käppar i hjulet för inspelningarna och planerade säsongspremiärer för flera av våra favoritserier. Drabbas någon serie du sett fram emot? Kolla in listan här!
06 april, 2020
Slå på ljud

Inte helt otippat meddelar allt fler produktioner att corona sätter stopp för deras planer. Även flera serier som inte drabbas akut av gällande regler har valt att pausa inspelningarna för att undvika smittspridning.

Hur länge stoppen varar varierar, men eftersom läget är som det är kan många av seriepremiärerna dra ut på tiden.

Exempelvis stoppas streamingtjänsterna HBO och Netflix vidare produktion av egna filmer och serier, och fler liknande besked är förmodligen att vänta.

Här är hela listan över serier som skjuts upp på grund av coronaviruset.

Stranger things säsong 4

I höstas kom beskedet att den fjärde säsongen av Stranger Things försenats och inte kommer att ha sommarpremiär, som de tidigare säsongerna haft. Ingen nytt datum gavs, men redan då stod det klart att risken var stor att vi skulle behöva vänta ända till början av 2021. Men teasers hade börjat komma, så vi såg ändå ljuset i tunneln. På grund av coronaviruset ser det nu dock tyvärr ut att bli ännu större förseningar, olyckskorparna kraxar om 2022. Men förhoppningsvis behöver vi inte vänta ända tills dess.

Återföreningen av Vänner

Det har ryktats i åratal, och som vi har väntat! Och när det äntligen var i pipen på riktigt, så skjuts det upp. Inspelningarna av avsnittet skulle egentligen redan ha varit i full gång, eller kanske till och med klara. Planen var att specialavsnittet skulle släppas i samband med att HBO Max lanseras i maj i år, men nu ser det ut att bli en rejält tidsförskjutning. Något nytt datum är dock inte satt.

Euphoria säsong 2

Bara ett par dagar in på inspelningen av andra säsongen av Euphoria kom beskedet att man tvingats avbryta på grund av coronaviruset. När inspelningen av Euphoria kommer att fortsätta, och hur säsongens premiärdatum kommer att påverkas, är ännu inte klart. Tidigare har man gått ut med att seriens andra säsong kommer att släppas någon gång under 2020, men i dagsläget ser det tveksamt ut.

Riverdale

Inspelningarna av Riverdale pausades då en i teamet blev sjuk, men nu ska inspelningarna vara igång igen och från och med torsdagen 9 april kommer det nya avsnitt.

Kärlek och anarki

Netflix Sverige har valt att pausa inspelningen av serien Kärlek och anarki. Inspelningarna började i januari och serien kretsar kring karaktären Sofie (Ida Engvoll), en gift tvåbarnsmamma som genom sitt nya jobb stöter ihop med den yngre it-teknikern Max – och i smyg börjar de utmana varandra i att göra saker som ifrågasätter olika sociala regler. Snart blir leken allt mer vågad och riskabel. Premiärdatum är ännu oklart.

Peaky Blinders säsong 6

Inspelningen av den sjätte säsongen av populära serien Peaky Blinders skjuts på framtiden för att förhindra smittspridning. Planen var att säsongen skulle haft premiär i höst, nu ser det ut att bli 2021 istället.

The Witcher säsong 2

Netflix originalserie The Witcher är enligt många efterträdaren till Game of Thrones. Säsong ett gjorde succé, men inspelningarna av säsong två är just nu pausade på grund av rådande omständigheter. Hur länge är ännu oklart.

Fargo säsong 4

Den hyllade mörka kriminal-komedin baseras ursprungligen på filmen Fargo från 1996. Nu skjuts den fjärde säsongen upp på obestämd tid.

Björnstad

Fredrik Backmans bok om den lilla staden Björnstad blir HBO-serie i fem delar, med bland annat Aliette Opheim i huvudrollen. Inspelningen i Gällivare ska ha gjorts redan 2019, men arbetet med serien ska enligt uppgift ändå ha påverkats av coronaviruset. Premiär någon gång under nästa vinter.

The Undoing

Premiären av HBO:s kommande miniserie The undoing, med Nicole Kidman och Hugh Grant i huvudrollerna, senareläggs. Premiären var planerad till nu i maj, men nu kommer vi att få vänta till i höst i stället.

Grey’s Anatomy säsong 16

Långköraren nästan alla tittat på under åtminstone en period av livet. 16:e säsongen av Grey’s förkortas nu med fyra avsnitt. Det spekuleras också i om säsong 17 kommer att bli den sista, men ännu är inget klargjort.

Bachelor Sverige 2020

Dejtingsåpan Bachelor Sverige 2020 ställs in. Programmet skulle ha spelats in på grekiska ön Rhodos senare i vår.

Talkshows pausas på grund av corona

Flera amerikanska talkhows pausas på grund av coronavirusets framfart, exempelvis Ellen DeGeneres och Jimmy Fallon. 

Killing Eve säsong 3 flyttas fram istället

Eve och Villanelle

Nya säsongen av Killing Eve tidigareläggs istället!

Men ett ljus i mörkret  – det finns faktiskt serier som tidigareläggs just för att fylla hålen och ge oss något nytt att se fram emot. Tredje säsongen av Killing Eve, den mörka komediserien om lönnmördaren Villanelle, flyttas till exempel fram några veckor och har premiär på HBO Nordic 13 april.

 

Artikeln uppdateras efter hand.

Källa: Aftonbladet, Metro, Entertainment Weekly

LÄS MER:

Smarta funktionen gör att du kan kolla Netflix med vännerna

Playpilot – tjänsten som hjälper dig hitta rätt filmer och serier

Tips på serier att titta på våren 2020