Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Här är sommarens bästa festivaler i Sverige 2020

02 mar, 2020 
Av
Festivaler i Sverige 2020
Vi börjar sakta närma oss festivaltider. Snygga outfits, härligt umgänge, mycket dans och framför allt bra musik. Utbudet av festivaler i Sverige är många och vi har listat dem bästa. Varsågod, här är Sveriges bästa festivaler 2020!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Lollapalooza 2020

Lollapalozza Festival 2019

Den internationella musikfestivalen Lollapalooza återvänder i år igen till Sverige. Festivalen intar Stockholm och Gärdet i juni. Några av världsartisterna som intar scenen är bland annat Post Malone, Kendrick Lamar, Galantis, och även våra alldeles egna Zara Larsson och Victor Leksell.

Datum: 26-28 juni.
Pris: Festivalpass för tre dagar kostar 2695 kronor.
Åldersgräns: Ingen åldersgräns, dock får barn under 13 år bara vistas på området med målsmans sällskap.

Way Out West 2020

Från en Stockhomsfestival till en som utspelar sig i Göteborg. Way Out West har arrangerats i Slottskogen sedan år 2007 och är en årlig festival som alltid blir en succé. I augusti är det dags igen och några av artisterna som står på schemat är Khalid, 070 Shake, Bon Iver och Robyn.

Annons

Datum: 13-15 augusti.
Pris: Festivalpass för tre dagar kostar 2195 kronor.
Åldersgräns: 13 år.

Uppsala Reggaefestival 2020

Uppsala Reggaefestival är en av Skandinaviens största och första renodlade reggaefestival som lockar musikintresserade från hela Europa. Fyrishov Arena slår upp dörrarna i sommar för ännu ett år. I år uppträder bland annat Million Styles, Morgan Heritage och Junior Natural.

Datum: 31-2 augusti.
Pris: Festivalpass för två dagar kostar 1250 kronor.
Åldersgräns: Ingen åldersgräns men alla under 18 måste ha målsman för att få tillträda festivalområdet

Summerburst 2020

Summerburst Festival

EDM-festivalen Summerburst fyller tio år i år. Tidigare år har festivalen både arrangerats i Stockholm och Göteborg men i år läggs allt krut enbart på en stor pangfestival i Göteborg. I juni slås dörrarna upp på Ullevi och musiken drar igång. I årets startfält hittar du bland annat världsartisterna Armin van Buuren, Icona Pop, R3hab och Kungs.

Annons

Datum: 5-6 juni.
Pris: Festivalpass för två dagar kostar 1195 kronor.
Åldersgräns: 18 år.

Peace & Love 2020

Peace & Love är en musik- och kulturfestival som utspelar sig i Folkets Park i Borlänge. Festivalen var Sveriges största mellan åren 2009-2012. I år äger festivalen rum i början på juli och bjuder på massor av härlig musik. Artisterna är inte släppta än men kommer inom kort.

Datum: 2-4 juli.
Pris: Festivalpass för tre dagar kostar 1195 kronor.
Åldersgräns: 16 år.

Brännbollsyran 2020

Brännbollsyran är en musikfestival i kombination med Brännbollskuppen som arrangeras i Umeå varje år. Artister som Martin Garrix, Lil Pump, Veronica Maggio och Estraden kommer uppträda på festivalen som hålls i maj.

Datum: 28-30 maj.
Pris: Festivalpass för tre dagar kostar 1996 kronor.
Åldersgräns: 3 år för generella festivalområdet och 18 år för barområdern och Silent Stage.

Sweden Rock 2020

I juni är det dags för Sweden Rock som är Sveriges största festival med inriktning på klassisk rock, hårdrock, metal och lite blues. Den utspelar sig årligen i Sölvesborg i Blekinge och bjuder på mellan 80-90 spelande band under dagarna. I år ser vi bland annat Guns N’ Roses, Volbeat, Eclipse och In Flames på spelschemat.

Annons

Datum: 3-6 juni.
Pris: Festivalpass för tre dagar kostar 2898 kronor.
Åldersgräns: Ingen åldersgräns mer än att barn under tre år inte får vistas inom området på grund av den höga musiken.

Bayside 2020

Helsingborg bjuder också på en festival 2020. På Pixlapiren arrangeras återigen sommarfestivalen Bayside för andra året. Kygo, Einár, Vigiland och Jelassi är några av stjärnorna som ska uppträda på scen.

Datum: 10-11 juli.
Pris: Festivalpass för två dagar kostar 1595 kronor.
Åldersgräns: 18 år.

Big Slap 2020

Big Slap är en av Sveriges största housefestivaler. Den startades 2013 och har sedan dess växt sig större för varje år med både publik och världsartister. Festivalen intar i år igen Pildammsparken i Malmö. I år har även festivalen breddats till två dagar istället för en. Både lineupen och datumen kommer släppas inom kort. Förra året var några av toppartiserna Armin Van Buuren, David Guetta och duon Vigiland.

Datum: Släpps inom kort.
Pris: Släpps inom kort.
Åldersgräns: 18 år.

Storsjöyran 2020

Storsjoyran Festival

Storsjöyran, även känt som enbart Yran, är en av Skandinaviens största musikfestivaler. Den arrangeras årligen i Östersund i augusti. Festivalen omgärdas av världens längsta festvecka som börjar veckan före själva festivalen. Veckan består inte bara av fest och musik utan även av film, konserter, teater, utställningar och andra händelser. Miss Li, Magnus Uggla och Newkid är några artister i årets lineup.

Annons

Datum: 31-1 augusti.
Pris: Festivalpass för två dagar kostar 1295 kronor.
Åldersgräns: Ingen åldersgräns.

Vi som älskar 90-talet 2020

Vi som älskar 90-talet är en turnerande musikfestivalen som finns nästintill över hela Sverige. Stockholm, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Umeå och Karlstad är de sex städerna som festivalen arrangeras i under sommaren. Som namnet lyder så handlar det främst om 90-tals musik och artister som var populära under den tiden. Några artister ut lineupen är bland annat Shaggy, E-Type, Dr Alban och Dj Sash, men fler släpps löpande.

Datum:

Stockholm 4 juli

Gävle 4 juli

Göteborg 11 juli

Helsingborg 18 juli

Umeå 21 juli

Karlstad 28 juli
Pris: Ordinarie biljett 895 kronor.
Åldersgräns: 18 år.

West Coast Country Festival 2020

Förra året hade denna festival premiär och är i år tillbaka igen. På Åby Arena i Mölndal slås dörrarna upp i juli och som gäst kommer du bjudas på riktig countrymusik, av artister som Jay Smith, Don Redmond, Sentiment Falls och många fler.

Annons

Datum: 4 juli.
Pris: 495 kronor.
Åldersgräns: 13 år.

Åmåls Blues Fest 2020

En festival som bjuder på vad namnet avslöjar – blues. Den håller till i Åmål i Dalsland och har funnits sedan 1992. I år är det dags igen i juli och några av artisterna som kommer uppträda på scen är Erja Lyytinen, Lil´ Jimmy Reed och Jake Green Band.

Datum: 8-12 juli.
Pris: 2-dagars biljett kostar 695 kronor.
Åldersgräns: Ingen åldersgräns.

Malmöfestivalen 2020

Malmofestivalen

Malmöfestivalen är en av de största folkfesterna i Malmö. Med en bra bredd på artisterna och en härlig stämning samlas både Malmöbor och besökare på torget. Inga artister är släppta än men förra året uppträdde bland annat Khaled, Afrojack och Beatrice Eli.

Annons

Datum: 7-14 augusti.
Pris: Gratis.
Åldersgräns: Ingen åldersgräns.

Visfestivalen 2020

Västerviks egen festival som funnits sedan år 1966, och gått av stapeln exakt samma vecka varje år sedan dess. I Stegeholms slottsruin på Slottsholmen hålls den årligen och bjuder på massvis med visor. Några av artisterna som uppträder i år är Bröderna Norén, Franska Trion och Sara Parkman.

Datum: 9-11 juli.
Pris: Biljett för alla tre dagar kostar 1195 kronor.
Åldersgräns: Ingen åldersgräns.

Summerfest Skärhamn 2020

För femte året i rad så hålls festivalen Summerfest ute på Tjörn, Skärhamn. En tvådagars fest som bjuder på massor av musik bland stränderna. Liveband som Arvingarna och Duo Jag kommer uppträda på scen samt en dj spelar både innan och efter banden.

Datum: 10-11 juli.
Pris: Festivalpass för 2 dagar kostar 485 kronor.
Åldersgräns: 18 år.

Östmarksfestivalen 2020

Rhythm and blues, Rock N Roll, Rockabilly, Country, Rock och CoverPop summerar Östmarksfestivalen. Den hålls årligen i Östmark som ligger i Värmland. Troutmen, The Jetz och Mike Teardrops Trio är några av de som uppträder där i år.

Annons

Datum: 10-11 juli.
Pris: 2 dagar kostar 450 kronor.
Åldersgräns: 18 år på hela publikområdet.

Sommarfesten på Brännberget 2020

Brännberget, norrbottens bästa festplats, återinvigs sommaren 2020. Brännberget ligger i Överkarlix och bjuder på dansfest i juli. På scenen ser vi bland annat kulturrockbandet Smokie från England och det populära bandet Streaplers.

Datum: 18 juli.
Pris: 475 kronor.
Åldersgräns: Ingen åldersgräns.

LÄS MER:

Summerburst slopar Stockholm för jättefestival i Göteborg

Lollapalooza 2020: Alla artister som uppträder på festivalen

Den mansfria festivalen är tillbaka – då arrangeras Statement 2020

Annons