Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Här är skådespelarna från Förhäxad i dag

13 jan, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
Alyssa Milano, Rose McGowan och Holly Marie Combs.
Det har gått över 15 år sedan det sista avsnittet av Förhäxad sändes.
Vad hände med skådespelarna bakom de magiska systrarna?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: 5 nyheter på Disney+ i januariBrand logo
TV: 5 nyheter på Disney+ i januari

Den magiska serien Förhäxad charmade tv-tittarna under sina åtta säsonger på 90- och 00-talet.

Men vad hände egentligen med skådisarna som spelade systrarna Halliwell/Matthews?

Shannen Doherty – Prudence “Prue” Halliwell

Storasystern Prue var den mest ansvarsfulla av syskonen fram till sin död i slutet av säsong tre. Skådespelaren Shannen Doherty hade redan innan Förhäxad en framgångsrik karriär. Hon spelade nämligen Brenda Walsh i Beverly hills 90210, som också producerades av Aaron Spelling, samma man som gjorde Förhäxad.

Annons
Shannen Doherty då och nu.
Shannen Doherty då och nu.

Efter serien har Shannen Doherty fortsätta hålla på med skådespeleriet, och har synts i en massa sammanhang. Hon har också repriserat sin roll som Brenda Walsh i bland annat 90210. Senast var hon med i actionfilmen Fortress med bland andra Bruce Willis och Chad Michael Murray.

Shannen Doherty har också haft en hel del hälsoproblem. Bland annat har hon dragits med bröstcancer. Efter att ha varit frisk från det i fem år kom det tillbaka 2020, och nu kämpar hon med bröstcancer i stadium IV.

Annons

Hon är sedan 2011 gift med Kurt Iswarienko.

Holly Marie Combs – Piper Halliwell

Mellansystern Piper spelades av Holly Marie Combs som prisats för sina skådespelarinsatser redan innan Förhäxad. Hon tilldelades nämligen en Young Actors Award för sin roll i serien Småstadsliv.

Piperskådisen Holly Marie Combs.
Piperskådisen Holly Marie Combs.

Sedan sin roll som Piper har Holly Marie Combs fortsatt smed skådespeleriet och varit med i flera tv-serier. Den mest minnesvärda får ändå sägas vara Pretty little liars där hon spelade Ella Montgomery.

Annons

Hon har tre barn från sitt äktenskap med Förhäxad-medarbetaren David Donoho och är sedan 2019 gift med krögaren Mike Ryan.

Alyssa Milano – Phoebe Halliwell

Alyssa Milano, som spelade lillasystern Phoebe, började sin skådiskarriär redan som 7-åring när hon var med i Broadwaymusikalen Annie. Dessutom hade hon en framgångsrik karriär som artist i Japan, där hon släppte fem album som alla sålde på bra.

Alyssa Milano spelade Phoebe.
Alyssa Milano spelade Phoebe.

Efter Förhäxad fortsatte karriären inom film och tv, och hon har synts i Wet hot American summer: Ten years later, Insatiable och miniserien The now.

Annons

Mest känd i dag är hon ändå för att ha skickat den tweet som blev startskottet på #MeToo-rörelsen.

“Om du har blivit utsatt för sexuella trackasserier eller övergrepp skriv ‘me too’ som svar på den här tweeten”, skrev hon.

– Det är helt klart överväldigande, men jag känner att tiden var inne för att det här skulle hända och faktumet att jag kan hjälpa till att skapa förändringar är väldigt speciellt, har Milano sagt till Variety om genomslaget.

Hon är sedan 2009 gift med David Bugliari och de har tillsammans en son och en dotter.

Annons

Rose McGowan – Paige Matthews

Halvsystern Paige kom in i bilden efter Prues död. Hon slog igenom i skräckfilmen Scream från 1996. Likt de andra skådisarna har hennes karriär framför kameran fortsatt efter Förhäxad. Bland annat har hon varit med i Quentin Tarantino-filmen Deathproof, tv-serien Choosen och hon har gjort en del röstskådespeleri för serier och tv-spel.

Rose McGowan.
Rose McGowan.

McGowan har också talat ut om sexuella övergrepp och våldtäkter, mot Harvey Weinstein och Alexander Payne. 2017 nämndes hon som en av “the silence breakers” inom MeToo-rörelsen när den utsågs till Time's person of the year. Hon jobbar också för homosexuellas rättigheter.

Sedan 2021 bor Rose McGowan i Mexiko.

Foto: TT

Se också: Stjärnorna från high school-filmerna – så gick det senBrand logo
Se också: Stjärnorna från high school-filmerna – så gick det sen
Annons