Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Här är Paul McCartneys alla fem barn idag

27 jan, 2022 
AvJessica Rådne
linda och paul mccartney med tre barn
Modedesignern Stella McCartney är en av fem i The Beatles-legenden Paul McCartneys nu vuxna barnaskara. Så här ser alla deras liv ut idag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kändisarna som ska få barnbarn 2022Brand logo
Kändisarna som ska få barnbarn 2022

Sir James Paul McCartney, 79, behöver ingen närmare presentation. Den brittiska musikern och låtskrivaren står bakom otaliga dunderhits från sin tid i världens genom tiderna största popband The Beatles. Han har även gjort succé som soloartist och kompositör av klassiska verk.

På ett privat plan är Paul McCartney pappa till fyra biologiska barn och ett adoptivbarn. Vi ska nu kika närmare på syskonen McCartney.

Heather McCartney, 59 år

1969 heather mccartney linda paul
År 1969. Heather McCartney med adoptivpappa Paul och biologiska mamma Linda.

Först ut är Heather McCartney, dotter till Paul McCartneys första fru, amerikanskan Linda McCartney. Linda var gift med Paul i nära tre decennier innan hon dog i bröstcancer 1998. Dottern Heather blev adopterad av Paul vid 6 års ålder.

Annons

Heather jobbar som keramiker, fotograf och har även sjungit bakgrundssång på flera av Paul McCartneys album. Han har medverkat vid Paul sida i musikdokumentärerna Let It Be (1970) och Wingspan (2001).

Heather är vegetarian och passionerad djurrättsaktivist, precis som hennes föräldrar och flera av hennes syskon på pappa Pauls sida. I slutet på 90-talet släppte Heather en heminredningskollektion med etnisk-inspirerade mönster. På plats vid lanseringen i Atlanta, USA var en mäkta stolt pappa Paul.

heather och paul mccartney
Sent 90-tal. Paul McCartney har stöttat Heathers karriärval genom att under åren medverka vid lanseringarna av hennes egendesignade mönster och heminredning.

Numer föredrar Heather ett anonymt liv, hennes familjebild är därför okänd.

Annons

Mary McCartney, 52 år

linda, paul, mary 1969
Nyfödda Mary McCartney i föräldrarnas armar år 1969.

Under äktenskapet med Linda McCartney fick Paul sitt första biologiska barn, Mary. Dottern är en erkänt duktig fotograf samt ambassadör för de globala miljömedvetna initiativen med ”köttfri fredag” och ”grön måndag”.

Mary fick fyra barn under sitt första äktenskap med Alistair Donald. Hon är nu gift för andra gången med filmregissören Simon Aboud.

Mary har ett stort matintresse och har författat flera kokböcker samt lett ett eget matlagningsprogram på brittisk tv, Mary McCartney Serves It Up. Hon har berättat hur pappa Paul gärna kommer hem till hennes familj för att äta gott.

Annons

– Han uppskattar att folk lagar mat åt honom. Alla gör det inte, men när det händer är det underbart. Det får mig att vilja laga mer mat, berättade hon i Weekend magazine i fjol.

mary mccartney 2021
Mary McCartney lagar mat i brittisk morgon-tv 2021.

– Pappa spelade in ett album under den senaste lockdownen. Han tillbringade dagen med att arbeta på en låt, och kom sedan hit så att vi kunde laga middag och äta tillsammans med honom. Det var fantastiskt, förklarade hon i samma intervju.

Stella McCartney, 50 år

stella paul linda mccartney 1974
År 1974, Stella McCartney som barn med päronen Paul och Linda.

Ett av de mer internationellt välkända McCartney-barnen är modedesignern Stella som är dotter till framlidna Linda och Paul. Hon designade Meghan Markles bröllopsklänning, och har klätt celebriteter som Spaniens drottning, Hollywood-stjärnan Kate Hudson och världsartisterna Pink och Rihanna.

Annons

Precis som sina syskon och föräldrar är Stella vegetarian och aktivist inom djurrätt och miljö. Hon har aldrig designat plagg med läder eller päls, och undviker så långt det är möjligt att tvätta plagg som släpper från sig giftiga kemikalier.

stella och paul mccartney nutid
Nutid. Stella och pappa Paul McCartney spexar för kameran.

– Mina föräldrar var mina modeförebilder, de försökte aldrig se coola ut, har Stella sagt till The Times om vilka som inspirerade hennes karriärsval.

Stella är gift med den brittiska förläggaren Alasdhair Willis och tillsammans har de fyra barn.

Annons

James McCartney, 44 år

1977 james linda paul mccartney
Baby James, 1977. Tillsammans med Linda och Paul McCartney.

Sist ut i syskonskaran som Paul och Linda gav liv åt, är den enda sonen James. Han har gått i pappas fotspår och satsat på musik. James har precis som systern Heather medverkat på några av pappas plattor, samt släppt egna låtar. Debutalbumet Me släpptes 2013 och är precis som uppföljaren The Blackberry Train delvis producerat av Paul.

James har känt av viss konkurrens från sin kända pappa och sagt att hans målbild är att ”bli bättre än The Beatles”.

Annons

– När jag kom upp i en viss ålder insåg jag att jag var bättre än andra barn i skolan på gitarr, och var stolt och glad för det. På den tiden drömde jag om att bli bättre än The Beatles. Jag är inte säker på om jag någonsin kan bli det. Jag skulle i vart fall älska att vara lika bra som The Beatles, men även det är ganska tufft, har James sagt i en intervju med BBC.

james mccartney vuxen
James McCartney som vuxen, känner du igen ansiktsdragen från någon annan mån tro?

Bilder på James visar den slående utseendemässiga likheten med fadern.

Beatrice McCartney, 18 år

heather mills och beatrice mccartney
År 2008. Pauls ex-fru Heather Mills med dottern Heather McCartney.

Fyra år efter första hustrun Lindas död fann Paul McCartney kärleken på nytt i modellen Heather Mills och de fick dottern Beatrice ihop. Deras fyra år långa äktenskap slutade dessvärre i en utdragen och dyr skilsmässa. Vid tiden för skilsmässan kritiserade Heather dotterns pappa för att han inte såg till sin dotters rätt till ett ”A-klass”-liv.

Annons

– Beatrice får bara 35.000 pund per år. Så uppenbarligen är det meningen att hon ska resa B-klass medan hennes pappa reser A-klass, men självklart kommer jag att betala för det, menade Mills och tillade att hon nu är fast i England.

– Jag kan inte lämna England. Jag har alltid velat ha min dotter nära sin pappa. Tro mig om jag skulle försöka lämna landet, skulle jag få ett föreläggande på mig på en sekund.

beatrice mccartney tonåring
Beatrice McCartney är idag tonåring.

Beatrice McCartney är idag 18 år och går i skolan.

Foto: TT, Instagram

Källa: The Times, Daily Mail, Reuters, Closer, Hollywood Life

Annons