Tre kvinnor som inte bar svart vid Golden Globe 2018

Alla bara svart! Nja, nästan alla i alla fall. Här är tre kvinnor som valde att bryta trenden...
08 januari, 2018

Metoo-rörelsen lever vidare 2018 genom den tysta protesten på Golden Globe-galan i natt. En stor del av skådespelarna, både de manliga och de kvinnliga, valde att klä sig i svart i solidaritet med sina utsatta kollegor.

Så gott som alla höll den outtalade klädkoden. Några av de manliga skådisarna och stjärnorna bar andra accentfärger och färger på skjortor och liknande. Men alla kvinnliga kändisar valde helsvart. Alla utom tre stycken, vill säga.

Barabara Meier, den tyska skådespelerskan och modellen, valde bort svart, medvetet. På Instagram förklarar hon varför:

”Många kvinnor kommer att ha svart i natt för att stödja tidens rörelse! Jag tycker att detta är ett utmärkt och extremt viktigt initiativ!

Ändå bestämde jag mig för att ha en färgstark klänning ikväll. Om vi ​​vill att detta ska vara ett Golden Globes för de starka kvinnorna som står upp för sina rättigheter tror jag att det är fel sätt att inte längre ha några sexiga kläder eller låta folk ta bort vår glädje att visa vår personlighet genom mode”, skriver hon.

Också skådespelerskan Blanca Blanco valde bort svart. För Refinery29 förklarar hon anledningen till detta.

– Jag älskar rött. Att ha rött betyder inte att jag är emot #timesup-rörelsen.

Även Meher Tatna, Hollywood Foreign Press President, satsade på en röd kulör. Förklaringen?

– Min mamma och jag planerade detta tillsammans för några månader sedan, det är en kulturell sak. När du går på fest bär du inte svart, så hon skulle bli bestört om jag skulle ha svart. Så jag gör detta för min mamma, slog hon fast.

Läs mer:

Hollywoods kvinnor klär sig i svart på Golden Globe i tyst protest

Foto: IBL