Här är frågan Alicia Vikander vill slippa få i framtiden

Här är frågan Alicia Vikander vill slippa få i framtiden

Alicia Vikander är extra aktuell just nu, i storfilmen Tomb Raider, där hon spelar Lara Croft. Men hon är less på frågor om hur det är att spela en "stark kvinnoroll". Med rätta, givetvis.
06 mars, 2018

Det är dags för Alicia Vikander att ta sig an nästa stora äventyr. Nästa vecka, den 16 mars, har filmen Tomb Raider, i vilken Alicia Vikander spelar huvudrollen, premiär.

Rollen som Lara Croft är en av Alicias största någonsin och i och med filmen har Alicia Vikander varit på en stor pr-turné som sträcker sig över hela världen. Alicia Vikander är van att göra intervjuer och vi som träffat henne kan vittna om hur otroligt trevlig och tillmötesgående hon är.

Alicia Vikander om de ständiga frågorna om en ”stark kvinnoroll”

Men det finns en fråga som Alicia Vikander är trött på att besvara – med all rätt. Frågan om hur det är att spela en ”stark kvinnoroll”.

För Veckorevyn berättar Alicia Vikander mer.

– Vi behöver fler berättelser av kvinnor och att kvinnor ska inta fler viktiga positioner i vår bransch. Det är ledsamt att vi kvinnor fortfarande, än i dag, behöver kämpa så hårt för att få fler möjligheter. Det är väldigt frustrerande att få frågor som ”hur känns det att spela en så stark kvinnoroll?”, det borde inte ens vara en fråga längre. Det borde vara helt självklart att det finns starka kvinnliga karaktärer, på samma sätt som det finns starka manliga karaktärer, säger hon till Veckorevyn.

Foto IBL

Läs mer:

Alicia Vikander om kärleken, kändisskapet och #MeToo

Alicia Vikander avslöjar sin svenska beautyhemlighet: ”En livräddare”

Alicia Vikander om jobbiga scenen i Tomb Raider: ”Jättetufft”

Alicia Vikander i uppföljaren till ”Fyra bröllop och en begravning”