Här är det alternativa avslutet på tv-serien Bron

I går sändes det sista avsnittet av succéserien Bron. Men visst fanns det också alternativa slut. Det avslöjar seriens skapare för Aftonbladet.
19 februari, 2018

Historien om Saga Norén är slut. I går sändes det sista avsnittet av tv-serien Bron i SVT. I sju år och fyra säsonger har tittarna fått leva med polisen Saga och hennes öden och äventyr. Men nu är det alltså the end. För gott. Har du inte sett sista avsnittet? Sluta då läsa för här kommer spoilers en masse!

Seriens skapare och manusförfattare, Hans Rosenfeldt, berättar nu för Aftonbladet att slutet på serien inte var någon självklarhet. Man hade många handlingsalternativ uppe på manusbordet. Ett av avsluten? Att Saga skulle dö.

– Många förväntade sig att det skulle bli ett tragiskt gråtslut så då ville vi gå emot de förväntningarna. Sedan kändes det lite enkelt för oss att bara döda huvudkaraktären, säger Hans Rosenfeldt till Aftonbladet.

En möjlig framtid för Saga

Men hur slutar då egentligen serien, vad händer med Saga? I det sista avsnittet är allt lite oklart, det framkommer inte vart hon är på väg.

– Jag personligen tror att hon kommer fram till att hon ändå ska vara polis. Det är bara det att hennes grund till att vara det kommer vara annorlunda i framtiden, säger Hans Rosenfeldt till Aftonbladet.

Men vad händer med Sagas privatliv, med kärleken? Hans har ett svar:

– Jag skulle vilja tro att hon på något vis tar upp en relation med Henrik igen. Sen kommer de inte att vara gifta och skaffa egna barn och leva lyckliga i alla sina dagar, men på något sätt kommer hon att upprätthålla en relation med Henrik i framtiden, säger Hans Rosenfeldt till Aftonbladet.

Foto SVT, Carolina Romare

Läs mer:

Det är din bästa Netflixserie – baserat på ditt stjärntecken

Alla nya serier och filmer på Netflix och HBO i februari 2019 

14 superserier att se tillsammans med den du är kär i 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: