Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Här är de bästa romantiska komedierna genom tiderna

03 feb, 2018 
AvHanna Carlsson
Med Alla hjärtans dag runt hörnet så har vi bunkrat upp med de bästa kärlekskomedierna filmvärlden har att erbjuda. Något att njuta av med din partner eller om du är singel och tycker romantik på film räcker gott och väl.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Romantiska komedier är den filmgenrer som varit populär längst och kanske är det för att vi inte kan sluta frossa i möjlig och omöjlig kärlek. Därför tycker vi att det är på sin plats att lista tidernas bästa romantiska komedier.

Notting Hill (1999)

Anna Scott är en av världens mest berömda filmstjärnor. William Thacker äger en liten bokhandel i det charmiga området Notting Hill i London. När Anna och Williams vägar oväntat korsas en dag, är en romans förmodligen det sista de tänkt sig. Hela världen har plötsligt ögonen på paret, som inte får det lätt när känslorna tar över. Man kan räkna med Julia Roberts och Hugh Grant när det kommer till romantiska komedier.

La La Land (2017)

Jazzpianisten Sebastian och den aspirerande skådespelerskan Mia blir förälskade men ju mer framgångsrika de blir, desto svårare blir det att hålla kärleken vid liv. En prisad musikal om kärlek och stora drömmar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

La La Land (2017)

(500) Days Of Summer (2009)

Tom, en pessimist och hopplös romantiker, blir förkrossad när hans flickvän Summer gör slut. För att förstå vad som gick fel tänker han tillbaka på olika perioder under deras 500 dagar ”tillsammans”, men slutsatsen blir inte alls den han väntat sig.

Annons

Medan du sov (1995)

Lucy är en spärrvakt i tunnelbanan som förälskar sig i en resenär. En dag är resenären med om en olycka och hon följer honom till sjukhuset. Där blir hon misstagen för att vara hans fästmö. Låt oss avslöja så mycket som att det leder till komiska situationer och romantiska möten.

Bridget Jones (2001)

32 år gammal och fortfarande singel, bestämmer sig den kedjerökande, ständigt bantande och karlfixerade Bridget för att återta kontrollen över sitt liv – hon börjar skriva dagbok. En romantisk film som garanterat kommer få dig att skratta.

Pretty Woman (1990)

En modern askungesaga. Edward är en framgångsrik affärsman. När han är på besök i Los Angeles träffar han av en slump den prostituerade Vivian. Hon visar sig vara raka motsatsen till hans tillrättalagda, korrekta person, och eftersom hon dessutom är både vacker och intelligent erbjuder Edward henne rollen som hans sällskapsdam.

Pretty Woman (1990)

Amelie från Montmartre (2001)

En morgon när Amélie står i badrummet för att göra sig i ordning hör hon plötsigt från tv:n att prinsessan Diana omkommit i en bilolycka. Och där får Amélie en ny mening med livet, hon ska försöka ändra och förbättra andra människors liv.

Annons

Friends with benefits (2011)

En ung kvinnlig headhunter i New York övertygar en potentiell manlig rekrytering att tacka ja till ett jobb i The Big Apple. De blir kompisar och efter ett tag bestämmer de sig för att bli sexpartners, men det blir mer komplicerat än de tänkt sig.

När Harry mötte Sally (1989)

Kan en man och kvinna fortsätta att vara vänner efter att de har haft sex? Det är vad Harry och Sally diskuterar på sin resa från Chicago till New York. Och elva år senare har de fortfarande inte kommit på svaret på frågan. Kommer de här bägge bästa vännerna någonsin att acceptera att de är som gjorda för varandra… eller kommer de fortsätta att förneka attraktionen som funnits där från första stund?

Love Actually (2003)

En av de största julfilmerna genom tiderna. Love Actually är en kvick och charmig kärlekskomedi som utspelar sig i London. Filmen handlar om 10 separata historier som alla berör olika stadier av kärlek och relationer.

Love Actually (2003)

Min bästa väns bröllop (1997)

Julianne och hennes bäste vän Michael lovade en gång varandra att gifta sig med varandra om de inte hittat den rätte vid 28 års ålder. Nu är det tre veckor kvar och Michael ringer för att berätta att han skall gifta sig med Kimberly. Huvudstupa far Julianne iväg för att göra vad som helst för att stoppa bröllopet. Hon inser att hon egentligen alltid älskat Michael.

Annons

Och självklart finns det några svenska favoriter:

Hundtricket (2002)

Simon vill känna på den stora kärleken och Micke kommer med det heta tipset – att testa hundtricket. Detta innebär att man skaffar en gullig liten hund och går ut i en park med den, och inom loppet av två sekunder kommer brudarna bara hänga runt halsen på en.

Jalla jalla (2000)

En ung man, Roro, har hittat sin drömflicka. Men hans pappa, invandrare från Libanon, tycker annorlunda. Om generationsmotsättningar, impotens, vänskap, kärlek, varm sammanhållning och häftiga krockar i det mångkulturella svenska samhället.

Jalla jalla (2000)

Läs mer:

Ruben Östlund nominerad till en Oscar för succéfilmen The Square

Alexander Skarsgårds supersuccé – belönades med ännu ett filmpris i natt!

Nu kommer filmen om den virala figuren Slenderman som satte världen i skräck

Annons