Här är de 25 bästa serierna på Netflix 2017

Dessa serier finns nu på Netflix.

Ute efter nya tv-seriekickar? Vi förstår dig helt. Här är de 25 bästa serierna på Netflix 2017 - och vi garanterar att du kommer att sträcktitta på nästan varenda serie.
13 november, 2017

Avverkat för många tv-serier och svårt att hitta nya som är lika bra? Vi vet hur det känns. Här är de 25 bästa serierna på Netflix 2017 som garanterat kommer att tillfredsställa ditt sug.

Stranger Things


Stranger Things utspelar sig i småstaden Hawkins i Indiana år 1983, och handlar om pojken Will Byers som försvinner spårlöst på väg hem. Polischefen Jim Hooper kopplas in i sökandet och på en diner dyker en flicka upp som visar sig ha övernaturliga krafter.

Ozark


En ekonomisk rådgivare flyttar med familjen från Chicago till Ozarkplatån i Missouri, där han måste tvätta 500 miljoner dollar under fem år för att blidka en knarkkung.

GLOW


En komedi av teamet bakom Orange Is the New Black som handlar om en brokig skara kvinnor som blir glamorösa fribrottare i 1980-talets Los Angeles.

Mindhunter


 Läskiga Mindhunter, som bland annat regisseras av David Fincher, ger oss en inblick i hur FBI började göra profiler av seriemördare.

Alias Grace


En psykiater i 1800-talets Kanada försöker fastställa om en mörderska ska benådas på grund av sinnessjukdom, en serie baserad på författaren Margaret Atwoods prisbelönta roman.

Atypical


När en tonåring med autismspektrumdiagnos bestämmer sig för att skaffa flickvän blir hans familj tvungna att inse att han håller på att växa upp handlar Atypical om.

The americans


Två gifta, sovjetiska spioner lever under täckmantel i Washington och försöker fullgöra sina plikter gentemot sitt forna hemland, trots nya lojaliteter.

Master of None


Master of None är en serie om 30-årige mansbarnet Dev som lever på pengar från sina reklamfilmer men nu försöker få seriösare film- och tv-roller.

The Crown


The Crown tar sin början 1947 och handlar om Elizabeths II:s första tid vid makten i säsong 1. Hon måste även bygga en relation med premiärminister Winston Churchill.

Narcos

En gangsterserie som handlar om den ökände Pablo Escobar och dennes våldsamma och mäktiga drogkartell i Colombia i säsong 1 och 2.

Thirteen reasons why


13 Reasons Why handlar om 17-åriga Hannah som begår självmord. Innan hon dör spelar hon in 13 stycken kassettband där hon berättar om varför hon valde att ta livet av sig.

House of cards


Skandalomsusade serien House of Cards utspelar sig i maktens korridorer i USA och handlar om kongressledamot Frank Underwood och frun Claire Underwood som gör vad som helst för att nå den politiska toppen i Washington.

Black mirror


Black mirror är alltså en antologiserie som spekulerar kring vad som skulle kunna hända i det moderna tekniksamhället.

Orange is the new black


Piper Chapman hamnar i fängelse efter att i ungdomen ha smugglat knarkpengar åt sin dåvarande flickvän Alex. Samtidigt som hon möter nya utmaningar, återberättas de olika internernas respektive bakgrunder utanför fängelset.

Breaking Bad


Breaking Bad handlar om Walter White, en gymnasielärare i kemi, som får beskedet att han har lungcancer. I en desperat åtgärd för att försörja sin familj blir han knarklangare i allt större skala.

Homeland


Homeland handlar inledningsvis om marinkårsoldaten Nicholas Brody, som efter åtta år i fångenskap i Irak återvänder till USA som hjälte. Men alla tror inte på honom, framför allt inte CIA-agenten Carrie Mathison som misstänker att Brody har omvänts och nu arbetar för Al-Qaida.

Better Call Saul

Better Call Saul är en spinoff på Breaking Bad där vi får se hur och vad som fick förloraren Jimmy McGill att svälja sina skrupler och sälja sin själ för att gå till Saul Goodman.

River


Kriminalinspektören John River har en något annorlunda egenskap som också påverkar hans mentala hälsa i River – han kan både se och kommunicera med döda personer.

Hannibal


Hannibal handlar om det tidiga förhållandet mellan psykiatrikern Hannibal Lecter och hans patient, en ung FBI-agent som är hemsökt av sin förmåga att sätta sig in i huvudena på seriemördare.

The Fall


The Fall är en psykologisk thriller som utspelar sig i Belfast, och kretsar kring de två karaktärerna Paul Spector och Stella Gibson. Spector är terapeut, småbarnspappa och iskall seriemördare, och Stella Gibson är polisen som jagar honom.

Sherlock


Sherlock är en brittisk TV-serie från 2010 och är baserad på berättelserna om Sherlock Holmes.

Sons of anarchy


Sons of Anarchy handlar om familjen Teller-Morrow som är medlemmar i motorcykelklubben Sons of Anarchy.

Peaky Blinders


Peaky Blinders utspelar sig i Birmingham strax efter första världskrigets slut. Tommy Shelby har kommit hem ifrån slagfälten i Frankrike för att bossa över familjeföretaget tillika gangstergänget Peaky Blinders.

Nollor och nördar


Kultserie som kretsar kring den tonåriga flickan Lindsay Weir och hennes lillebror, Sam, som båda går på William McKinley High School under läsåret 1980/1981 i staden Chippewa, Michigan, en fiktiv förort till Detroit.

Bloodline


Bloodline är en mörk dramathriller som handlar om mörka hemligheter inom en högt ansedd och till synes perfekt samtida amerikansk familj.

Läs mer:

Mindhunter är Netflix-dramat om verkliga seriemördare som du inte får missa

Här är guldkornen som du bara inte får missa på Netflix, HBO och SVT i oktober

Alla nya serier och filmer på Netflix och HBO i februari 2019