Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

Här är Barbies nya kropp – nu får dockan mer kurvor

03 feb, 2016 
AvMats Bax
Världens mest sålda docka får nya former. Efter 57 år och en hel del kritik släpps Barbie i tre nya modeller: lång, kurvig och nätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nej, den gamla Barbien försvinner inte, men från och med den 28 januari finns den i fler varianter. Förutom tre nya kroppstyper får dockorna i nya kollektionen Barbie Fashionistas även en större variation av frisyrer, ögonfärger och etnicitet.

Barbie har länge kritiserats för att sprida ett orimligt kroppsideal bland unga och befästa könsroller, vilket Mattel försökt ändra på genom att göra Barbie som presidentkandidat, läkare och affärskvinna.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

De senaste åren har dockan dock blivit allt mindre populär i butikerna. 2014 sjönk försäljningssiffrorna med 14 procent, enligt Fortune.

De nya modellerna blir den största förändringen i Barbies historia och Mattel motiverar dem med att dockan bättre ska representera 2000-talets varierade samhälle. De exakta proportionerna för de nya dockorna eller hur man kommit fram till just dem är dock inget som Mattel vill diskutera, skriver Time.

I bildspelet nedanför ser du alla de nya dockorna som kommer ut i butik under 2016. Kommer de närmare verkligheten?

Annons