Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Här är artisterna som spelar live på Gröna Lund sommaren 2020

11 dec, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Sugen på en ny konsertsommar på Gröna Lund? Här kan du läsa om vilka artister som uppträder på stora scenen under sommaren 2020 så att du kan planera in dina favoriter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Varje år kommer en ny sommar och varje sommar kommer nya artister till Gröna Lund. Nu har Grönan börjat släppa namn på de artister som kommer och spelar live sommaren 2020 och precis som vanligt är det en salig blandning mellan yngre och äldre, nykomlingar och artister som har varit med ett tag. Och det kommer även i år att finnas något för alla.

Listan med artister kommer att fyllas på vartefter nya bokningar blir klara.

Artisterna som spelar på Gröna Lund sommaren 2020

8 maj: The Hives

I hela 25 år har vi kunnat njuta av energisk rock från The Hives med den karismatiske Howlin’ Pelle Almqvist i spetsen. Vill du se en liveshow med rejält med gitarrer, svett och ös ska du gå till Gröna Lund den 8 maj.

Howlin' Pelle från The Hives
Höga kickar från The Hives.

17 maj: Dolly Style

På Norges nationaldag kommer Gröna Lund att förvandlas till ett pastellfärgat publikhav av dollys som Dolly Style-fansen kallar sig. Med sin glada och trallvänliga tuggummipop är Holly, Molly och Polly ett färgglatt inslag på livescenen.

Annons

28 maj: Bryan Ferry

Ända sedan början på 70-talet har Bryan Ferry varit en av de mest tongivande artisterna och låtskrivarna i världen. Den nyskapande och egensinniga musiken och Bryan Ferrys karaktäristiska röst kommer att göra konserten till något alldeles extra.

29 maj: Norlie & KKV

Efter debuten 2011 har duon gått från klarhet till klarhet. Förra året spelade de på Lollapalooza och oavsett var det spelar blir det succé, vilket nomineringen till Rockbjörnen för Årets Liveakt bevisar. Och nu är det dags för Gröna Lund!

Norlie & KVV
Från Allsång på Skansen till Gröna Lund.

5 juni: Social Distortion

Sugen på ett punkband med mer än 40 års erfarenhet? Då ska du gå till Grönan i början av juni. Du får höra en skön mix mellan rockabilly och punk som för tankarna till The Clash och The Sex Pistols, men också Pearl Jam.

Annons

17 juni: Korn

Korn satte nü metal på kartan när de släppte sitt självbetitlade album 1994, och när genren föll i anseende under 2000-talet stod Korn fortfarande starka så om du känner för en mix mellan hip-hop, funk och metal är det här konserten för dig.

24 juni: Disturbed

Det innovativa hårdrocksbandet Disturbed har inte bara sålt över 16 miljoner album, de har också blivit Grammy-nominerade flera gånger och har därmed placerat sig bland rockens riktiga högdjur.

17 juli: Ace Frehley

I brist på Kiss kan du gå till Gröna Lund och avnjuta en solokonsert som heter duga med gitarristen Ace Frehley. På konserten blir det en rockkavalkad från hans framgångsrika solokarriär och kanske ett par Kiss-klassiker.

27 juli: Pixies

Ingen som hävdar sig lyssna på alternativrock kan undgå att få något respektfullt i blicken när Pixies kommer på tal. Efter splittringen för 15 år sedan blev det tyst i tio år, men sedan fem år tillbaka spelar de äntligen ihop igen. Nu även på Gröna Lund.

Annons

12 augusti: Gavin DeGraw

Kollar du på One Tree Hill? I så fall kan du få höra ledmotivet, superhiten I don’t want to belive, om du kommer till Gröna Lund när upphovsmannen Gavin DeGraw äntrar stora scenen. Härlig poprock i den varma sommarkvällen.

18 augusti: Clutch

Med tunga gitarriff och skönt retrosound gästar amerikanska hårdrockarna Clutch Gröna Lund i sommar. De har varit igång sedan 1991 och bevisade med förra årets album Book of bad decisions att de bara blir bättre.

27 augusti: Melissa Horn

Åk till Gröna Lund och låt dig uppfyllas av det vemod som bara Melissa Horn kan leverera. Med en blandning av visa och pop och texter om känslor och olycklig kärlek berör hon mer än de flesta och har blivit en av landets mest älskade artister.

Melissa Horn
Känslosamt med Melissa Horn.

Foto: TT

 

Läs mer: 

Lollapalooza 2020: Alla artister som uppträder på festivalen

Stora artisterna som spelar i Sverige 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons