Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Här är alla nya skräckfilmer att spana in 2020

01 okt, 2020 
AvJessica Rådne
Halloween står för dörren och visst gör en riktigt ruggig skräckis att man kommer i rätt stämning. Här listar vi årets nya skräckfilmer 2020 – och var du hittar dem.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så maxar du mysfaktorn på filmkvällenBrand logo
Så maxar du mysfaktorn på filmkvällen

På streamingtjänsterna kryllar det av läskiga rullar i kategorin skräck. Om du (likt vi) redan plöjt klassikerna finns som tur är även en uppsjö av nya, färska skräckfilmer att hugga in på.

Vi har tagit fram guldkornen bland nya skräckfilmer 2020. Läs vidare om du vågar…

Nya skräckfilmer 2020

The Grudge

Privatdetektiven Muldoon undersöker ett mystiskt hemsökt hus där ett hämndlystet väsen väntar på att kasta sin förbannelse över oönskade besökare. Ska Muldoon lyckas rädda sig själv och sina närmaste från en plågsam död? Klockan tickar.

Se den här: SF Anytime, Viaplay rent & buy, Blockbuster m.fl.

Underwater

Kristen Stewart i skräckfilmen Underwater.

En jordbävning förstör en grupp undervattensforskares underjordiska laboratorium. De tror sig ha hittat säkerhet efter skalvet, med det som gömmer sig på havsbottnen är ingenting de varit beredda på. I huvudrollen ser vi Kirsten Stewart.

Annons

Se den här: SF Anytime, Viaplay rent & buy, Blockbuster m.fl.

Color Out of Space

En meteorit slår ned på Nathans familjegård på amerikanska landsbygden och plötsligt börjar grödor och boskap att bete sig underligt. Nathan själv blir paranoid och känner skräcken komma krypande från det mystiska utomjordiska sken som nu ligger över gården.

Se den här: SF Anytime, Viaplay rent & buy, Comhem play+, Youtube movies, Itunes m.fl.

The Turning

Finn Wolfhard från Det och Stranger Things spelar huvudrollen i The Turning. Här med Mackenzie Davis.

När en ung kvinna får jobb som barnflicka åt två föräldralösa barn, får hon samtidigt uppleva saker som får henne att misstänka att den gamla herrgården på landsbygden där barnen bor, är hemsökt.

Annons

Se den här: SF Anytime, Viaplay rent & buy, Comhem play+, Youtube movies, Itunes m.fl.

Fantasy Island

Fantasy Island är en lyxig och avlägset belägen paradisö dit turister kommer för att få sina tropiska semesterdrömmar besannade. Men för att lämna ön med livet i behåll måste de lösa öns mysterium.

Se den här: SF Anytime, Viaplay rent & buy, Google Play m.fl.

The Invisible Man

Är Cecilias döda ex i själva verket The Invisible Man?

Efter att Cecilia lämnat förhållandet med en rik, våldsam och kontrollerande man får hon besked om att han begått självmord och skänkt stora delar av förmögenheten till henne. Hon börjar misstänka att självmordet är fejkat och att ex-partnern nu ligger bakom en rad kusliga sammanträffanden.

Annons

Se den här: SF Anytime, Viaplay rent & buy, Comhem play+, Youtube movies, Itunes m.fl.

Gretel & Hansel

De två syskonen är barn till en fattig vedhuggare, som överger dem i skogen efter övertalning från deras styvmor. De hungriga barnen går vilse och är nära att svälta ihjäl innan de hittar en stuga täckt av alla möjliga läckerheter. Där bor en elak häxa som själv inte äter av sötsakerna – hon äter barn.

Se den här: Viaplay rent & buy.

Skräckfilmer på bio just nu

Antebellum

Janelle Monáe spelar huvudrollen i Antebellum.

Den framgångsrika författarinnan Veronica finner sig fast i en skrämmande verklighet och måste snabbt avslöja det invecklade och komplicerade mysteriet innan det är för sent.

Annons

The New Mutants

På ett avlägset mentalsjukhus hålls en grupp unga mutanter inspärrade för psykiatrisk övervakning. En rad märkliga händelser gör att deras nya förmågor och vänskap sätts på prov samtidigt som de kämpar för sin överlevnad.

Funhouse

Funhouse är ett webbsänt realityprogram av Big Brother-stuk som övergår i misär när den första utmaningen slutar med att en av deltagarna blir brutalt mördad.

Kommande skräckfilmer på bio

Andra sidan

Shirin har just flyttat till ett parhus utanför stan med sin sambo och hans son. När sambon är bortrest på jobb börjar märkliga ljud komma från husets andra, obebodda, del. Och sonen har från ingenstans fått en ny bästa vän.

Premiär: 23 oktober

Ringu

Det går ett rykte om att ett visst videoband har en förbannelse över sig och att den som ser videon kommer att dö om exakt en vecka. En granskande reporter gräver i storyn, samtidigt som hennes närmaste omkommer, en efter en.

Premiär: 28 oktober

Come Play

Azhy Robertson och Gillian Jacobs i Come Play.

Pojken Oliver saknar kompisar och använder sin surfplatta och mobil för att leka på egen hand. Föräldrarna inser att någonting bakom skärmarna har fått ett grep om pojken, och nu försöker ta sig in i den fysiska världen.

Annons

Premiär: 30 oktober

Freaky

När en 17-årig flicka och en efterlyst seriemördares kroppar förbyts kommer blodbadet att sätta skräck i flickans skola. För samtidigt som hon har 24 timmar på sig att byta tillbaka till sin egen kropp, måste hon hålla sig gömd för allmänheten som letar efter seriemördaren.

Premiär: 27 november

Foto: Universal Pictures/Allstar, 20th Century Fox, QC Entertainment

Källa: Filmstaden, Filmtopp.se, Moviezine

LÄS MER:

Kultfilmen The Craft får en uppföljare – här är allt du behöver veta om nya filmen!

Här kan du fira Halloween 2020 – 8 ställen med den rätta stämningen

Kopparberg lanserar halloween-cider – inspirerad av hemsökt gård

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons