Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Här är alla nya podcaster på Spotify under hösten 2021

01 sep, 2021 
AvSaga Pettersson
AvSaga Pettersson
HÄR ÄR ALLA NYA PODCASTER PÅ SPOTIFY UNDER HÖSTEN 2021
Fler poddar? Ja, tack! Nu presenterar Spotify sina nyheter för hösten – och det blir där med en hel del nya poddar att addera till listan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Se Margaux Dietz berätta om sin nya erotik-poddBrand logo
TV: Se Margaux Dietz berätta om sin nya erotik-podd

Spotify presenterar nu sina nyheter för hösten, och den här gången får vi också ta del av helt nya format som vi inte hittat på plattformen innan. Podcasten Bakom micken med Filip Dikmen blir den första svenska podcasten på Spotify i videoformat, och Margaux Dietz skapar en podcast baserad på sin debutroman Alexa som släpps i höst.

Det kommer även en helt ny sitcom i poddformat, med Edvin Törnblom i en av huvudrollerna. Och vi kommer också att få höra en hel del nya talanger, som inte inte hört förut.

Höstens nya poddar på Spotify

Bakom micken med Filip Dickmen i videoformat

Det första avsnittet av Bakom micken med Filip Dickmen i det nya videoformatet har premiär den 1 september, och det blir Spotifys första svenska vodcast-satsning, som plattformen själva kallar det. I podcasten möter Filip Dickmen några av landets hetaste artister.

Filip Dickmen
Filip Dickmens podcast blir nu i videoformat.

Spotify Dok med Jack Werner

Spotifys dokumentärsatsning är tillbaka, och den här gången är den producerad av frilansjournalisten Jack Werner, som många nog känner igen från Creepypodden. Den sex avsnitt långa dokumentären Gabrielland handlar om en av Sveriges mest uppmärksammade olyckor 2010, där Gabriel, 13, hittades död på botten av ett 30 meter djupt schakt i närheten av Slussen i Stockholm. Det första avsnittet har premiär den 2 september.

Annons

Välkommen till ön med Fatima Hellgren Camara och Olle Jilkén

En podcast om störigt folk, deras vanor och om vilka som förtjänar en plats på en öde ö långt borta från civilisationen, så beskrivs den helt nya podden Välkommen till ön under ledning av Fatima Hellgren Camara och Olle Jilkén. Det första avsnittet av Välkommen till ön har premiär den 3 september, och podden lär bli en trygg hamn för alla som ja, stör sig lite extra på sin omgivning.

Lyssna tjejer med Roba Kadhem och Aya Said

Majoriteten av oss kvinnor och ickebinära är väl ändå medlemmar i Facebook-communityt Pinkroom? Nåväl, gruppen har hur som helst 160 000 medlemmar. Nu får Pinkrooms grundare Roba Kadhem en egen podcast! I Lyssna tjejer hör vi henne tillsammans med hennes sidekick Aya Said prata om nervkittlande ämnen som berör, engagerar, underhåller eller upprör. Inför varje avsnitt kommer det att ställas frågor i Pinkroom, för att få in både röster och åsikter i podden.

Lyssna tjejer har premiär den 6 september.

Aya Said och Roba Kadhem, som kommer att leda podcasten Lyssna tjejer.
Aya Said och Roba Kadhem, som kommer att leda podcasten Lyssna tjejer.

Sekter med Soraya Hashim

Podcasten Sekter är tillbaka, och den här gången med en ny programledare. Tillsammans med experter kommer Soraya Hashim att utforska de slutna sällskapens värld och vad som ligger bakom. Sekter har premiär den 7 september.

Annons

Stammis – en sitcom i podcastformat

Den 15 september är det premiär för Stammis, Spotifys första sitcom i podcastformat. I podden får vi följa fem unga vuxna och livet från deras favoritbar, och huvudrollerna spelas av Edvin Törnblom, Christoffer Nyqvist, Vera Herngren, Jaques Karlberg och Tina Pourdavoy. Under hösten kommer de även att gästas av kända gästskådespelare.

Alexas värld med Margaux Dietz

Under hösten släpper Margaux Dietz sin debutroman Alexa, och i samband med det släpps podcasten Alexas värld, där lyssnarna får följa med in i huvudpersonens värld. Spin-off:en beskrivs som något helt annat än den klassiska ljudboken. Margaux är den som axlar huvudrollen i podcasten, och under hösten får hon även sällskap av gästskådespelare. Alexas värld har premiär i oktober.

Margaux Dietz
I oktober kommer Alexas värld med Margaux Dietz.
TV: Se 5 fakta om Margaux Dietz du kanske inte vissteBrand logo
TV: Se 5 fakta om Margaux Dietz du kanske inte visste

Foto: Spotify

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons