Här är alla Heidi Klums Halloweendräkter – från 2000 till 2021

Här är alla Heidi Klums Halloweendräkter från 2000 till 2019

Ingen Halloween utan Heidi Klum. ELLE listar alla supermodellens Halloweendräkter från 2000 till 2021.
19 oktober, 2020

Om det finns någon som förkroppsligar Halloween och allt det innebär så är det Heidi Klum. Supermodellen och programledaren myntade Heidiween för hela 22 (!) år sedan som 27-åring och har sedan dess varit ohotad Queen of Halloween. Även om hennes storslagna Halloweenfest i New York brukar vara kändisarnas go-to när det vankas spooky season ser det förmodligen rätt annorlunda ut i år. Medan vi otåligt väntar på att se om det blir maxad hemmautklädnad i sann Klum-anda dyker vi ner i supermodellens Halloween-utklädnader – från 2000 till 2021.

Läs också: Så fixar du bästa Halloween-firandet

Här är alla Heidi Klums Halloweendräkter – från 2000 till 2021

Se Heidi Klums spektakulära Halloweenkostymer genom åren
Slå på ljud

2000: Med läder i fokus

För 20 år sedan gick startskottet för numera ikoniska Heidiween och vi såg supermodellen rocka säsongens stora trendmaterial 2020 – läder. Utklädnaden kompletteras med spetsdetaljer och nitar – och missa inte flätorna i sann Pippi Långstrump-anda.

2001: Lady Godiva i nytappning

Redan året därpå började Heidi Klum hinta om de storslagna Halloweenkostymerna som komma skall när hon gjorde entré till sin fest utklädd till Lady Godiva – inridandes på en häst. Ett minnesvärt intryck gjordes absolut.

2002: Betty Boops comeback

2002 fick vi se Klum som den ikoniska seriefiguren Betty Boop. Boops signaturdetaljer fanns såklart med – från röd klänning till svart bobfrisyr och maffiga fransar.

2003: GLIMRANDE Guldig alien

Utomjording och Halloween känns kanske inte som ett helt otippat möte, så för att sticka ut lite extra satsade Heidi Klum på en guldig alien-skrud. Wonder Woman som har trillat ner i guldfärgkänslan är stark – och vi älskar den.

2004: Röd häxa

Året därpå såg vi Klum dyka upp på sin fest som en maxad häxa i röd skrud med ett hårsvall utöver det vanliga. Sminkningen var storslagen som vanligt och för att krydda upp Halloweendräkten lite extra kompletterades den med ett skelett på ryggen. Helt rimligt i Halloweentider!

2005: Den klassiska vampyren

Ett säkert kort som funkar i alla lägen. Här satsade supermodellen på en svart korsettklänning med ett detaljrikt blödande hjärta på bröstkorgen och lackboots som hade funkat lika bra idag, Halloween eller inte. Precis som året innan bjöds det på en maffig peruk som garanterat drog till sig en del uppmärksamhet.

2006: Förbjuden frukt i människoform

2006 gick debuten för Heidi Klums första parkostym i Heidiween-sammanhang tillsammans med dåvarande partnern Seal. För att göra det ännu mer minnesvärt gick Seal som Eva och Heidi som förbjuden frukt. Senare kom det fram att kostymen skulle dölja Heidis graviditet, men kostymen i sig var inte den enklaste att bära.

– Jag kunde inte dricka vatten för mina armar nådde inte fram, jag kunde inte sitta ner... Det var inte så genomtänkt, sa Klum då till New York Post.

2007: Katt

Med 2006 års betydligt otympligare kostym i åtanke satsades det på ett säkert kort 2007. Här dök supermodellen upp som katt med en bodysuit och halsband med texten "If Lost, Please Return to Seal" som blev en omedelbar snackis.

2008: Kali

Året därpå klädde Heidi Klum ut sig till Kali, en gudinna inom hinduismen och bar en blå bodysuit med extra armar och guldsmycken i mängder. Idén till kostymen sägs Heidis dåvarande assistent ligga bakom efter att paret hade rest runt i Indien året innan. Kostymen blev starkt kritiserad i pressen och inte minst av hinduiska ledare.

2009: Kråkan Heidi

2009 satsade Klum och Seal på matchande kråkoutfits. Precis som med förbjuden frukt-temat från 2006 så var det två krångliga Halloweenutklädnader, inte minst för Seal som inte såg något när han körde paret till festen.

– När du inte kan prata med någon eller dricka något är det ingen bra kostym, kommenterade Heidi då.

Vi är redo att hålla med.

2010: Superhjältetema

Här bjöds det på superhjältekostym utöver det vanliga med inspiration från robotar. Maffiga röda boots mötte en storslagen rustning, med hår och linser som båda gick i rött för att matcha det lilaröda temat. Genomtänkt om något och den redan långa supermodellen blev snäppet längre.

2011: (Väldigt verklighetstroget) Kadaver

Det blir knappast kusligare än ett kadaver på Halloween. Här hämtade Heidi Klum inspiration från Bodyworlds, en omfattande världsutställning med just kadaver, som var aktuell på museum lagom till Halloweenfirandet. Tänk död kropp med det första hudlagret borttaget et voilà.

2011: Apdräkt gånger två

2011 skämdes vi bort med Halloweendräkter gånger två och till fest nummer två dök paret upp som apor. Detta blev även parets allra sista parkostym då de gick skilda vägar året därpå. Enligt uppgifter tog det, håll i dig, närmare sex timmar att få till supermodellens sminkning.

2012: Kleopatra

2012 blev Halloweenfesten framflyttad till december då den inföll med orkanen Sandy, ett av USAs värsta oväder någonsin. Klum valde att gå som Kleopatra, i en guldglittrande blåsa med hundratals handapplicerade kristaller. Storslagen partyskrud definierad!

2013: 95-åriga supermodellen heidi klum

Från glammig Kleopatra till 95-åring. 2013 bjöd supermodellen onekligen på sig själv och valde att dyka upp som sig själv som 95-åring. Väl inne på festen fanns det självklart en gungstol redo om (eller kanske snarare när) tröttheten slog till.

2014: Färgstark fjäril

Efter fem timmar i sminkstolen hade Heidi Klum förvandlats från sitt vanliga jag till en fjäril. Att det blev just en fjäril beror på att "en speciell person" i Klums liv kallade henne för fjäril, något som hon ville gestalta på sin årliga Halloweenfest.

2015: Jessica Rabbit

Det krävdes tio (!) timmar för att få till en av supermodellens mest maxade utklädnader up to date – den legendariska seriefiguren Jessica Rabbit. Ett helt team ordnade proteser både i ansiktet, på bröstkorgen och rumpan (som tydligen gjorde det helt omöjligt för Klum att ta sig till festen i sin bil).

2016: Heidi Klum gånger sex

Sex Heidis är ju bättre än en, såklart. Den här gången slapp i alla fall supermodellen sitta länge i sminkstolen då fokus lades på att hitta fem kloner – som i sin tur spenderade en del tid i sminket. Väl på festen sägs det ha varit svårt att lista ut vem som var vem.

2017: Thriller-inspirerat

2017 fick vi se Klum som varulven från popikonen Michael Jacksons tokhyllade Thriller-musikvideo. Självklart dök några av gästerna upp som zombies och vi kan bara ana hur klockren entrén till festen faktiskt blev.

2018: Shrek + Fiona

Förrförra Halloween vankades det parkostym igen, denna gång med pojkvännen (och numera maken) Tom Kaulitz. Paret klädde ut sig till Shrek och Fiona och häst och vagn blev självfallet transportmedlet kvällen till ära.

2019: Mänsklig alien 2.0

Från glammig guldalien sexton år tidigare till en läskigt mänsklig motsvarighet. Heidi Klum skrämde nog livet på precis alla fotografer på röda mattan (och gäster för den delen), när hon och Tom Kaulitz dök upp som astronaut och alien.

2020: Anslagstavla och sängöverkast

Heidi Klum blev en del av hemmet under Halloween 2020.

Heidi Klum smälte in i hemmet i båda hennes Halloween-outfits under 2020.

Klum som ett marmormönstrat sängöverkast i hennes andra Halloween-outfit under 2020.

På grund av pandemin fick Klum vara extra påhittig och Halloween-videon var hon både en del av en vägg och ett sängöverkast.

Under 2020 fick Heidi Klum och hennes familj vara påhittiga eftersom de inte kunde fira högtiden som de brukar med den årliga festen. Istället släppte modellen en kort film på Instagram. Hon visade upp sig i två helkroppsmålningar i videon som delades under Halloween-morgonen. I den första sminkningen blev hon en del av en vägg med en överkropp som omvandlats till en anslagstavla. Senare i videon fick vi se hela hennes kropp bli en del av ett marmorerat överkast.

2021: Zombie

Modellen fick återigen sin Halloween-fix även utan den årliga festen i sin "Heidi Does Halloween II: Klum's Day"-video som hon postade på Instagram. År 2021 var hon en zombie, passande för ett år fyllt med konspirationsteorier om vaccin och en fortsatt rådande pandemi.

Foto: TT.

Källa: Cosmopolitan och ELLE.

LÄS MER:

Spana in kändisarna på Heidi Klums stora Halloweenfest 2019

Se allt från Heidi Klums totala makeover till Jessica Rabbit

Heidi Klums dotter Leni har vuxit upp – så ser hon ut idag