Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Hannah Waddingham om att bli torterad i Game of thrones

02 jun, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Hannah Waddingham och Lena Headey inför skam-scenen.
Hannah Waddingham spelade Unella i Game of thrones, septan som ringde i en klocka och ropade ”SKAM!” efter Cersei Lannister, för att sedan bli torterad till döds.
I en ny intervju berättar skådespelaren om sin sista inspelningsdag, som var en riktig mardröm. Hon blev nämligen skendränkt i tio timmar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Första bildera från HBO:s House of the dragonBrand logo
Första bildera från HBO:s House of the dragon

Har du någonsin kommit hem helt utmattad efter en riktigt jobbig arbetsdag? Det har i alla fall skådespelaren och sångaren Hannah Waddingham efter sin sista inspelningsdag på Game of thrones.

Tittarna minns säkert scenen i säsong fem när Lena Headeys karaktär Cersei Lannister måste botgöras genom att gå naken genom huvudstaden samtidigt som dess invånare kastar rutten frukt och glåpord mot henne. Bakom drottningen går nunnan Unella och ringer i en klocka samtidigt som hon ropar ”skam” gång på gång.

Hannah Waddinghams ”shame nun” blev en meme efter avsnittet.
Hannah Waddinghams ”shame nun” blev en meme efter avsnittet.

När Cersei återfår kontrollen går Unella ett grymt öde till mötes. Hon tillfångatas och torteras, bland annat genom skendränkning, och dödas till sist i slutet av säsong 6.

Annons

”Den värsta dagen i mitt liv”

I en ny intervju med Collider ladies night berättar Hannah Waddingham att hon blev överraskad när hon läste den sista versionen av manuset. Det hade nämligen ändrats och skådespelaren ombads ha på sig en våtdräkt.

– Sagt och gjort, när jag kom dit fick jag ta på mig en våtdräkt och jag undrade varför. ”Jo, det kommer bli skendränkning”, och jag ba ”okej, men vi kommer gör det på riktigt?”, och de sa ”jodå, det ska vi”, återger hon.

Tortyrscenen tog tio timmar att spela in.
Tortyrscenen tog tio timmar att spela in.

Waddingham bands sedan fast på ett träbord med stora spännen över kroppen, och där fick hon ligga i tio timmar med Lena Headey hällde vin över hennes ansikte.

Annons

– Det var definitivt, förutom när jag födde barn, den värsta dagen i mitt liv. För Lena var inte bekväm med att hälla vätska över mig under så lång tid, och jag var utom mig. Men i sådana stunder måste du fundera på om du tjänar verket och fortsätter eller om du fegar ut och säger ”nej, det här är inte vad vi kom överens om, blablabla”.

”Crewet sade att de faktiskt skendränkte mig på riktigt”

Så hon härdade ut och scenen blev precis så obehaglig som den var tänkt att vara. I dag är Hannah Waddingham glad att hon tog sig igenom den svåra prövningen, men kommer inte göra något liknande igen.

– Regissören gick förbi med en kopp kaffe och en macka och undrade om jag mådde bra. ”Nej, inte så värst”, svarade jag. Crewet sade att de faktiskt skendränkte mig på riktigt och ja ba ”japp, det behöver ni inte upplysa mig om”, fortsätter hon berätta.

Och hon var inte den enda GoT-skådisen som hade det tuff på inspelningen. När allt var filmat och klart träffade hon sin kollega Eugene Simon, som spelar Lancel Lannister, och återberättade vad som hänt.

– ”Jag har blivit skendränkt i tio timmar”, sa jag. Och han sa att han kravlat runt på sina arbågar i skit under fyra dagar. Så du har inte varit med i Game of thrones om du inte blivit rejält mörbultad, säger Hannah Waddingham med ett stort skratt.

Foto: TT

Annons