Hannah och Amanda lämnar rollerna på Perfect Day för nytt drömprojekt

11 maj, 2017 
AvJohanna Lejon
Hannah Widell och Amanda Schulman tar nästa steg. Nu startar systrarna ett livsstilsuniversum!
Annons

Hannah Widell och Amanda Schulman lanserar i höst sitt drömprojekt – ett livsstilbolag inriktad på skönhet och hälsa.

”Företaget kommer drivas under det redan etablerade namnet Daisy Grace och innefattar förutom e-handelssajt även digitalt content-magasin samt två livsstilsalonger. Grundarna går in som VD och kreativ chef i Daisy Grace och rekryterar ledningsgrupp”, skriver Hannah Widell och Amanda Schulman i ettt pressmeddelande.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Förra året förvärvade Perfect Day Media de två väletablerade skönhetssalongerna Corinne & Friends och i dag offentliggörs att salongerna byter namn och blir det första steget i att bygga livsstilsuniversumet Daisy Grace.

”Livsstilföretaget kommer till en början stå på tre ben – e-handelssajt med både egenutvecklade produkter samt externa varumärken, ett digitalt content-magasin med både video och podcast-content samt tre fysiska livsstilsalonger i centrala Stockholm”, skriver man.

Annons

I och med storsatsningen på Daisy Grace går Hannah Widell och Amanda Schulman, som sedan starten av Perfect Day Media år 2011 haft rollen som VD respektive kreativ chef på bolaget, över till Daisy Grace som VD och kreativ chef. På koncernnivå och genom styrelsearbete kommer dock Hannah Widell och Amanda Schulman att fortsätta att styra Perfect Day Media. Hannah och Amanda lämnar alltså bara sina operativa roller på företaget.

– Vår vision är att Daisy Grace ska bli Nordens bästa plats för kvinnor och män att på ett inspirerande sätt – genom relevant content – hitta rätt produkter och behandlingar.  Det här är en naturlig utveckling för oss då vi idag skapat både unik content och reach i just den här målgruppen. Nu är det dags att fylla på med alla de produkter och livsstiltjänster vi och våra kunder saknar, säger Amanda Schulman, kreativ chef Daisy Grace.

Till storsatsningen har en ledningsgrupp rekryterats: Malin Eklund blir operativ chef för Daisy Grace, Camilla Åstrand som idag är Global Brand Manager på GANT har rekryterats till rollen som marknads-och kommunikationschef och Niklas Österling kliver in som produktchef och kommer senast från Topman i London.

Annons

– Amanda och jag är helhjärtade entreprenörer, så det är med stor entusiasm vi, tillsammans med den ledningsgrupp vi stolt presenterar idag, ska bygga detta livsstilsuniversum, säger Hannah Widell, VD på Daisy Grace.

Perfect Day Medias försäljningschef Felicia Lagerwall kliver upp och tar över Hannah Widells roll som VD för Perfect Day Media och Mattias Bernard som går från utvecklingschef till operativ chef.

– Perfect Day Media är idag ett etablerat bolag som behöver 100 procent fokus, vilket bolagets nya VD och operativa chef kommer bidra med, fortsätter Hannah Widell.

Foto Nina Holma

Annons