Hanna Hellquist om missfallet efter försöken att skaffa barn själv

01 dec, 2021 
AvElin Jonsson
hanna-hellquist-missfall-
Nu berättar Hanna Hellquist att hon är redo för att befrukta ännu ett av sina infrysta ägg.
Samtidigt öppnar hon upp om missfallet hon drabbades av tidigare i år.
”Jag var i ärlighetens namn inte särskilt uppriven”, säger hon.
Annons
TV: 5 saker som du kanske inte visste om Hanna Hellquist
TV: 5 saker som du kanske inte visste om Hanna Hellquist

För två år sedan valde Hanna Hellquist, 41, att frysa in sina ägg, något man kunde följa i SVT-dokumentären Hannas baby, som sändes på kanalen 2019. Vid tidpunkten stod det klart att Hanna Hellquist inte var redo att skaffa barn just jet.

Hanna Hellquist har vid flertalet tillfällen talat ut om hur trött hon är på att dejta, och att hon fryste in äggen med ambitionen att skaffa sig en liten baby på egen hand.

Hanna Hellquist om att skaffa barn själv

Men två år efter dokumentären är Hanna Hellquist redo, för nu ska ett av äggen som legat i frysen befruktats. I en ny krönika i Dagens Nyheter öppnar Hanna Hellquist upp om resan mot att försöka bli mamma – som började redan i våras.

Annons

”Jag har haft tre stycken befruktade ägg i en frys, och i våras satte jag in ett av dem. Det finns ingen pappa, det finns en anonym dansk donator, som barnet, som kanske eller kanske inte blir, kan välja att söka upp när hen är 18 år, om hen vill”, skriver Hanna Hellquist samtidigt som hon slår fast att hon ”vill att det ska fastna”.

Hanna Hellquist berättar om missfallet

Vidare i den långa texten berättar Hanna Hellquist att hon blev gravid under våren, men att hon strax drabbades av ett missfall.

”I två veckor i april var jag faktiskt gravid. Det fastnade, om än väldigt kort, för sen rann det ut igen, och jag blödde lika länge som jag hade varit nåns framtida mamma. Det var inte särskilt dramatiskt och jag var i ärlighetens namn inte särskilt uppriven, för jag hade liksom aldrig trott på allvar att något skulle kunna växa i mig. Det har det aldrig gjort förut.”

Under morgondagen blir Hanna Hellquist befruktad

Efter missfallet frågade Hanna Hellquist sin läkare om det var så att hon ens kunde bli gravid, berättar hon. Varpå läkaren svarade att det kan hon.

Annons

”Jag unnade mig ytterligare några månader med sängrökning innan jag bokade in ett nytt datum på kliniken. I morgon ska jag dit. Jag tar inte lättvindigt på det, jag är skyldig att fundera över de stora frågorna. Jag vet det, jag vill göra allt rätt men framför allt vill jag att du ska stanna kvar i mig, jag vill ha liv. Det är inte svårare än så, just nu.”

hanna i grums
Under pandemin flyttade Hanna Hellquist hem till Grums, köpte en kåk och huserade runt i fleecekläder tillsammans med sina djur som fick härja fritt i huset.

Foto: TT/Instagram

Se också: 5 kändisar som varit öppna med sina missfall
Se också: 5 kändisar som varit öppna med sina missfall
Annons