Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Hanna Hellquist om att bli mamma – vill skaffa barn på egen hand

26 jan, 2021 
AvElin Jonsson
Hanna Hellquist om att bli mamma – vill skaffa barn på egen hand
Nu är det snart två år sedan Hanna Hellquist valde att frysa in sina ägg – och nu verkar hon vara redo för nästa steg. Radioprofilen öppnar upp om sitt läkarbesök på fertilitetskliniken.
Annons
5 kändisar som har valt att inte skaffa barn (ELLE)Brand logo
5 kändisar som har valt att inte skaffa barn (ELLE)

När Hanna Hellquist tok-tröttnat på att dejta, ville hon se över möjligheterna kring att skaffa barn på egen hand. Något som mynnade ut i SVT-dokumentären Hannas baby, som sändes på kanalen 2019 – och (spoiler) i serien kunde vi se hur Hanna Hellquist till slut valde att frysa in sina ägg. Detta eftersom hon vid tidpunkten inte var helt förberedd på att skaffa en liten baby på egen hand.

Men nu verkar det som att tanken fått sjunka in lite – för nu berättar hon att hon är någorlunda redo att bli mamma på egen hand.

– Jag ska försöka i alla fall, säger Hanna Hellquist radioprogrammet P3 Hemligheter och fortsätter berätta att hon gått till läkaren för att kolla upp sin fertilitet.

Att bli mamma på egen hand är en lång process

Men Hanna Hellquist säger även att hela processen kring att bli mamma på egen hand är stor och att det är flera steg som man måste ta sig igenom. Och detta ens innan hon helt bestämt sig för att skaffa barn.

Annons

– Jag gick till läkaren och sade att jag vill gärna försöka. Och då är det ju en massa grejer som drar igång. Bland annat att man måste boka tid hos en terapeut som får göra en slags psykosocial utredning för att se om man är redo, och om man vet vad det innebär att vara ensamstående förälder, vad det innebär att vara förälder till ett donatorbarn. Det är en massa saker. Man måste veta vad man ger sig in på, säger hon och fortsätter förklara att hon inte ännu är helt säker på hur hon vill göra.

Vara på middagsbjudning VS skaffa barn

Hanna Hellquist berättar att hon under läkarbesöket kände sig osäker, och att hon ännu inte träffat den där terapeuten för att göra sin utredning – och att hon kanske väljer att stanna där hon är nu – å därmed inte skaffa barn.

– Man undrar ”har jag tänkt igenom det här tillräckligt” och det vet jag inte om jag har, för jag vet inte om man kan det. För jag är inte någon människa som vill ha barn till varje pris, jag är inte en människa som tycker att mitt liv skulle vara helt meningslöst om jag inte fick barn.

Annons

Att bli mamma är inte Hanna Hellquists högsta önskan egentligen, hon kan lika gärna vara på middag.

– Jag har i alla fall träffat en del kvinnor vars högsta dröm är att bli mamma och det är det inte för mig. Så i de här små stegen som man tar innan man sitter hos en allvarlig läkare – fast man är frisk – så har jag kunnat tänka att ”jag kan lika gärna göra något annat, jag kan lika gärna vara på middag”.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons