Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Handmaid's Tale-regissören gör ny serie – där kvinnorna har makten

20 feb, 2019 
AvSofia Börjesson
Boken Kraften (The Power) blir till serie.
Makten (The Power) är motvikten till The Handmaid's Tale som vi inte visste att vi längtade efter. Snart kommer serien som baseras på den bästsäljande boken av Naomi Alderman – och den här gången är det kvinnorna som bestämmer!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I den prisbelönade science fiction-romanen Makten (2016) har en märklig kraft slagit rot i världen som ger tonårsflickor förmågan att ge dödliga elektriska stötar genom sina fingertoppar. En liten förändring kan tyckas – men ändå en förändring som kastar omkull världsmaktordningen och skapar ett matriarkat där männen är livrädda för kvinnorna.

Författaren Naomi Alderman har mottagit flera priser för boken som är hennes fjärde roman i ordningen, den har bland annat utnämnts till årets bästa bok av New York Times, Los Angeles Times och Entertainment Weekly. Makten var en av Storbritanniens bäst säljande böcker under 2017, och Barack Obama har kallat den för sin favoritbok.

Nu blir Makten serie

Regissören bakom succéserien The Handmaid’s Tale, Reed Morano, ska nu göra serie av boken. Från att ha speglat ett fasansfullt patriarkat ska hon alltså nu beskriva en värld där männen räds kvinnorna – ett kraftfullt matriarkat.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Margaret Atwood, författaren bakom Tjänarinnans berättelse (The Handmaid’s Tale), har läst boken och beskriver den så här:

”Elektrifierande! Chockerande! Kommer att knocka dig! Sedan kommer du att tänka efter en gång extra – om allt.”

Reed Morano kläckte nyheten genom ett inlägg på Instagram där hon bland annat citerar ett utdrag ut boken:

”En av dem säger: ‘Varför gjorde de det?’

Och de andra svarar: ‘Därför att de kunde.'”

Hon tillägger även, i versaler, att ”DEN HÄR BERÄTTELSEN ÄR GAAALEN”.

Rättigheterna till serien har köpts av Amazon, vilket betyder att den lär hamna på Amazon Prime Video när den nu än landar i Sverige. Hur som helst så återstår bara en sak för var och en av oss – att besvara följande två frågor: Är det nu vi löser ännu ett streamingkonto? Och: Ska vi som inte har läst boken hålla oss till serien kommer?

Läs mer:

Succéromanen The Handmaid’s Tale får uppföljare – 33 år senare

Trailer och premiärdatum för The Handmaid’s Tale säsong 3

Annons