Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Halloweenfilmer och serier för dig som inte gillar skräck

28 okt, 2019 
AvMoa Alfredsson
Kom i rätt stämning med en riktigt bra halloweenfilm eller serie! ELLE listar favoriterna – som du kan se utan att drömma mardrömmar efteråt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Oavsett om du planerar att gå på årets största halloweenfest eller tillbringa dagen hemma själv behöver du en riktigt bra film eller serie för att komma i rätt känsla. Och du måste inte vara en skräckfilmsfantast för att uppskatta en riktigt bra halloweenfilm. ELLE listar favoriterna som faller utanför skräckfilmskategorin!

1. Hocus pocus

Inget säger Halloween mer än en filmkväll med kultfilmen Hocus Pocus. 1963 hängdes häxorna Sanderson. Men innan de dog kastade en av systrarna en förbannelse över deras hus. Om någon tänder svartfågelljuset på halloween kommer systrarna att återvända.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

1993 tänder Max ljuset för att skrämma sin syster och häxorna återvänder.

2. Practical magic

Halloween-komedi med Sandra Bullock och Nicole Kidman i huvudrollerna. Systrarna Owen är häxor och har blivit drabbade av en förbannelse. Varje person de förälskar sig i kommer att dö. Kan systrarna lyckas bryta förbannelsen?

Annons

3. The nightmare before christmas

Tim Burton-film som handlar om Jack Skellington som bor i Halloweentown, men som har tröttnat på att skrämmas. Han tar sig till Christmastown och upptäcker en ny sida av livet. Pluspoäng för all bra musik!

4. Familjen Addams

Den dysfunktionella familjen Addams lever ett minst sagt annorlunda liv. Kläderna, sminket och de obehagliga detaljerna kommer garanterat att få dig i the halloween-mood.

5. The Rocky horror picture show

Skräckmusikal om det nyförlovade paret Janet och Brad som blir indragna i ett galet experiment efter att deras bil gått sönder ute i ödemarken. Dom träffar Dr Frank-N-Furter och det galna science fiction-äventyret drar igång.

6. Chilling adventures of Sabrina

Missöden och magi kolliderar när Sabrina navigerar mellan två världar i denna Netflix-remake av Sabrina tonårshäxan. Hur ska hon klara att behålla sina vanliga vänner när hon börjar skolan för häxor? Harry Potter-känsla i Halloween-tappning.

7. Syskonen Baudelaires olycksaliga liv

Gotiskt rolig och hyllad Netflix-serie om de föräldralösa syskonen Baudelaire och deras kamp mot den onde vårdnadshavaren Greve Olaf.

LÄS MER:

Din bästa utklädnad – enligt ditt stjärntecken

Allt du behöver för att göra en enkel halloweensminkning

5 kusligt snygga (och enkla) drinkar till halloweenfesten

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons