Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Håkan Hellströms låtar blir musikal – här är allt vi vet

02 mar, 2020 
AvNina Nyström
Håkan Hellström
Håkan Hellströms låtskatt blir musikal på Göteborgsoperan! Här är allt vi vet om föreställningen, som kommer att heta Kärlek skonar ingen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Efter en längre paus deklarerade Håkan Hellström i somras att han 2020 firar 20-årsjubileum som artist med fyra konserter på Ullevi. Att säga att det var efterlängtat är en underdrift – samtliga sålde slut på nolltid – trots att de släpptes ett helt år i förväg.

Men det finns fler sköna, helt nya Håkan-moments att se fram emot! Nyligen släpptes nyheten att Göteborgsoperan, i samband med 400-årsfirandet av staden, sätter upp en musikal som bygger på Håkan Hellströms låtar och karaktärer.

Håkan Hellström själv säger i pressmeddelandet:

– Har ofta sett scener framför mig när låtarna kommit till. Som små filmscener. I de där filmerna spelas rollerna av olika figurer jag fantiserat ihop, kompisar, människor jag mött eller hört om, mig själv också såklart. Gemensamt för allihop är att de sjunger i de där små filmerna. Så musikal känns närmre än vad man kanske kan tänka sig. Det är verkligen exalterande och en stor ära att få vara med om det här.

Annons

– En djup bock till alla inblandade från mig. Och en särskild tipp på hatten till publiken. Hoppas att ni diggar. Peace n luv! 

Det här handlar Kärlek skonar ingen om

I musikalen får vi under ett dygn i Göteborg följa några personer från Håkan Hellströms musikskatt – på platser som Hellström för alltid skrivit in i Göteborgs stadskarta. Uppsättningen beskrivs som ett poetiskt och skitigt drömspel.

Bakom musikalen står författaren Mirja Unge, regissören Victoria Brattström och musikern Simon Ljungman (gitarrist i Håkan Hellströms kompband).

Mirja Unge har byggt dialogen utifrån Håkan Hellströms texter och mejslat fram ett antal karaktärer. Här får bland andra Eva, Lena, Fernando och Karl-Johan sceniskt liv och under ett magiskt dygn i Göteborg tvinnas människornas liv in i varandra. Några återser varandra efter många år. Andra träffas för första gången.

I musikalen får vi följa med till Drömmarnas kaj, Röda sten, Azalea, broarna över Göta älv – och över Göteborg vakar hamnkranarna och ett gäng änglar som tar staden i besittning.

Då släpps biljetterna till Håkan Hellström-musikalen Kärlek skonar ingen

Musikalen har premiär hösten 2021 och kommer att spelas fram till våren 2022 på Göteborgsoperans stora scen. 16 juni 2020 släpps ett begränsat antal biljetter till säsongen 2021/2022. Information om biljettsläpp kommer senare på opera.se

 

Foto: TT

LÄS MER

Se Miriam Bryants kärleksförklaring till Håkan Hellström i sitt sommarprat

Håkan Hellströms fina ord om hur han är som pappa

Annons