Håkan Hellström släpper ny musik våren 2020

20 mar, 2020 
AvNina Nyström
Håkan Hellström
Alldeles nyss avslöjade Håkan Hellström att han släpper ny musik! Bäst av allt? Du behöver inte vänta länge – redan nu i vår kan du dansa till nya Håkan-låtar.
Annons

Enligt sociala medier släpps de nya låtarna redan kvällen den 26 mars. Att det är efterlängtat är det inget snack om – kommentarsfälten fylls på med hurra-rop i snabb takt.

Än så länge vet vi inte så mycket mer än denna kungörelse från Håkan själv, men det nya materialet är skapat tillsammans med producenten Joakim Åhlund. Titeln på den första låten är ännu hemlig, men när ett smakprov spelades upp i  i podden ”Gott snack” snappade tidningen Gaffa upp de inledande textraderna:

”Studentfylleflaken, de fyller hela jävla staden

Och pollen i ögonen på alla stupfulla barn

Du får en sång utan kanter, en brasiliansk sång

Typ en sån som där inget annat spelar någon roll

En mosad groda på vägen, precis när solen just ska stiga upp

Det är vinden som blåser …”

Senast Håkan Hellström släppte ny musik var 2018, då albumet Illusioner släpptes.

Håkan-konserterna skjuts inte upp i dagsläget

I år är det 20 år sedan Håkan Hellström slog igenom som artist med Känn ingen sorg för mig Göteborg och alla Håkan-fans har en härlig tid framför sig, med mycket att se fram emot. I sommar håller han som de flesta redan vet fyra utsålda konserter på Ullevi. De lyckliga som lyckades haffa en biljett kommer alltså att kunna se fram emot en härlig blandning av nytt och gammalt material.

Annons

I och med coronavirusets framfart har det pratats om att konserterna eventuellt skulle skjutas upp, men i dagsläget har man beslutat att låta nuvarande datum ligga.

Håkan Hellströms låtskatt blir musikal

För bara ett par veckor sedan släpptes också nyheten att Håkan Hellströms låtskatt ska bli musikal. Föreställningen, som kommer att heta Kärlek skonar ingen har premiär på Göteborgsoperan hösten 2021. I musikalen får vi under ett dygn i Göteborg följa några personer från Håkan Hellströms musikskatt – på platser som Hellström för alltid skrivit in på Göteborgs stadskarta. 

Foto: TT

Källa: Instagram

LÄS MER:

 

 

Annons