Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Håkan Hellström är tillbaka – släppte ny låt i natt

30 nov, 2018 
AvEmma Castman
Håkan Hellström är aktuell med singeln Vänta tills våren
Plötsligt är Håkan Hellström tillbaka. Vid midnatt släppte han singeln Vänta tills våren, och i samma veva bekräftade artisten att ett nytt album är på väg.
Annons

Tidigare i veckan började det spekuleras i att Håkan Hellström var på väg tillbaka. Allt började med att han plötsligt publicerade en video på Instagram där han och hans bandmedlemmar repade i en studio. I klippet hör man bandet prata om Nordhemsgatan och Jordskred, något som verkade vara arbetsnamnen på två kommande låtar.

Samtidigt uttalade sig Håkan Hellströms låtskrivarpartner Björn Olsson i Expressen där han berättade att en ny skiva var på gång – och gav en hint om när den eventuellt kunde släppas:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

”Tanken är väl att skivan kommer tidigast nästa år, men jag vill inte prata för mycket om den. Det är Håkans skiva. Men det är skitskoj. Och han är ju grym”, sade han då till tidningen.

Håkan Hellström nya album Illusioner kommer i december

Men att det eventuellt skulle kunna komma ny musik från Håkan Hellström under 2019 stämde inte.

Till mångas förtjusning gick det betydligt fortare än så. För vid midnatt (natten till fredag den 30:e november) släppte Håkan Hellström en ny singel med titeln Vänta tills våren på Spotify. Och redan innan släppet kunde fansen smyglyssna på låten i 30 sekunder via Apple music i Nya Zeeland.

Annons

I samband med att låten lanserades publicerade Håkan Hellström även en ny video på Instagram där han bekräftade ytterligare en efterlängtad nyhet. Nämligen releasedatumet och titeln på hans kommande album. Plattan ska heta Illusioner och kommer att komma den 14 december i år. Vänta tills våren är den första låten på skivan och Illusioner blir Göteborgsartisten Håkan Hellströms åttonde studioalbum.

Nu väntar vi med spänning på besked om Håkan Hellström även kommer att ge sig ut på de svenska vägarna och bjuda in till turné!

Lyssna på Vänta tills våren här:

Foto: TT

Läs mer:

Annons