Gwyneth Paltrow om sitt misslyckade skönhetsingrepp

Gwyneth Paltrow.

Idag vet Gwyneth Paltrow vad som funkar i injektionsväg för henne, men nu öppnar hon upp om sin tuffa resa dit. Och om när hon gjorde ett skönhetsingrepp som slutade upp i ”katastrof”.
18 mars, 2021

Gwyneth Paltrow är inte den som hymlar med sina skönhetsingrepp, hon är till och med ansiktet utåt för Xeomin – som är en injektionsbehandling för rynkor, vilken hon använder sig av själv. Men under åren har 48-åringen även provat på fillers och botox för att fylla ut några rynkor, ett ingrepp som lämnade henne minst sagt missnöjd.

– Jag hade en medelålderskris när jag fyllde 40 och gick till läkaren. Det var en katastrof. Jag gjorde inget annat på en väldigt, väldigt lång tid. Jag hade blåmärken, min panna var helt förstenad, och jag såg inte alls ut som mig själv, säger Gwyneth Paltrow i Harper's Bazaar och menar att hon helst höll sig inne tills blåmärkena försvunnit och stelheten lagt sig.

Gwyneth Paltrow: Det finns ett stigma runt injektioner

Skådespelaren avslöjar även hur det är att vara kvinna i Hollywood, och hur många kvinnor håller sina skönhetsingrepp hemliga. Vilket hon på något sätt vill ändra på.

– Många framgångsrika kvinnor i Hollywood blir motiverade till att göra det tidigt eftersom man får lära sig att man inte är bra nog. Men samtidigt så är det som att när man gör injektioner, så visar man sig också sårbar. Jag tror att öppenhet ibland tolkas som en svaghet... Det verkar som att det finns en hel del stigman kring just injektioner, förklarar Gwyneth Paltrow till tidningen och fortsätter:

– Och det är såklart att man får ha hemlisar om sina skönhets-trix, det är okej! Men jag är en öppen bok – jag delar med mig av vad som funkar för mig, för det är så jag alltid lärt mig.

Foto: TT/Instagram